Sănătate

Instalație radiologică digitală de mamografie, achiziționată cu 500.000 lei pentru Spitalul CFR

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a achiziţionat, pentru Spitalul Clinic CFR Cluj-Napoca, o instalaţie radiologică digitală de mamografie, printr-o investiţie de 500.000 de lei.

Instalație radiologică digitală de mamografie, achiziționată cu 500.000 lei pentru Spitalul CFR, sursă foto: CJ Cluj Instalație radiologică digitală de mamografie, achiziționată cu 500.000 lei pentru Spitalul CFR, sursă foto: CJ Cluj

Mamograful nou cumpărat, cu detector digital, permite obţinerea de imagini atât 2D, cât şi 3D – tomosinteză, folosind o tehnologie performantă de ultimă generaţie ce poate fi utilizată atât în diagnosticul, cât şi în screeningul mamar, transmit reprezentanții forului județean.

„Utilizarea mamografiei 3D creşte rata de detecţie a cancerului mamar, în special a celui invaziv şi scade necesitatea efectuării biopsiei mamare sau a testelor adiţionale în cazul rezultatelor fals pozitive”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de CJ Cluj.


Potrivit aceleiaşi surse, acest tip de mamografie facilitează identificarea cancerului mamar de mici dimensiuni, care poate fi omis la mamografia digitală convenţională, şi reduce semnificativ rezultatele incerte.

Nu în ultimul rând, mamografia 3D are o acuratețe foarte bună în a determina mărimea, forma și localizarea anomaliilor, este adecvată în cazul tuturor femeilor, inclusiv a celor cu țesut mamar dens, furnizând medicului imagist o foarte bună vizibilitate a detaliilor țesutului mamar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter