Sănătate

Ungureanu și Șușca, ceartă aprigă la Spitalul Județean: „Noi doi ne vom lămuri în instanță!”

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu și Petru Șușca, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj au purtat, în cursul zilei de marți, un dialog aprins în curtea spitalului.

Ungureanu și Șușca, ceartă aprigă la Spitalul Județean: „Noi doi ne vom lămuri în instanță!”, sursă foto: captură video Facebook Emanuel Ungureanu Ungureanu și Șușca, ceartă aprigă la Spitalul Județean: „Noi doi ne vom lămuri în instanță!”, sursă foto: captură video Facebook Emanuel Ungureanu

Parlamentarul clujean susține că „bate puternic vântul schimbării la Cluj-Napoca”, asta după ce, în urma ultimei sale vizite la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – a șaptea – ministrul Sănătății, Victor Costache, a schimbat Consiliul de Administrație al unității sanitare condusă de Petru Șușca. De altfel, Ungureanu și managerul spitalului au purtat un dialog aprins în fața camerelor de luat vederi.

„Noi doi ne vom lămuri în instanță! De acum, când mai veniți aici, să mă invitați și pe mine, să discutăm împreună!”, a declarat Petru Șușca, invitându-l pe deputatul USR să viziteze și alte secții – Oftalmologie, Dermatologie. „Se plimbă pe aici și filmează doar ce vrea el!”, a mai spus Șușca, în fața ziariștilor. De asemenea, managerul a precizat că există paturi în structura spitalului pentru „mici arși”, recunoscând că nici lui nu-i plac saltelele insalubre de la secția Chirurgie 2.


„Nu-mi plac, stimate domn, dar dacă nu există alte soluții și n-am ce face, aș sta (n.red. pe acele saltele)! Discutăm de un spital construit în anii 1900. Haideți, să vedem și alte saltele. 55 de milioane s-au investit numai în echipamente medicale. În 12 decembrie există o licitație de 40 de milioane, în 2013 nu s-a investit pentru niciun echipament medical pentru acest spital”, a mai spus Șușca.

Emanuel Ungureanu: Domnule Șușca, mie să nu-mi faceți agenda! V-am invitat de 6 ori, sunteți o rușine pentru oraș!
Petru Șușca: Pe mine nu m-ați invitat niciodată. Vă mulțumesc frumos, dumneavoastră sunteți o cinste!


Ungureanu cere un manager apolitic

„Am lăsat aici dialogul absurd cu domnul Șușca, încă managerul acestui spital plin de bombe biologice, pentru a vedea cum arată tupeul în stare pură. Domnul Moldovan a murit infectat pe secția Chirurgie 2 și Șușca, care se laudă că spitalul este pe profit, nu a schimbat saltelele pline de puroi și secreții. Să vă mai spun că medicii de pe secții nu au mănuși, pansamente, instrumente chirurgicale minime, medicamente ieftine, Betadină. Dezastrul este total”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Emanuel Ungureanu.

Parlamentarul afirmă că la niciuna din vizitele sale neanunțate în secțiile spitalului, Petru Șușca „nu a catadicsit să iasă din birou” și să explice „de ce sunt atât de multe nereguli în spital, mizerie, dezordine, incompetență”. De asemenea, Ungureanu spune că toate rapoartele Corpului de Control al Ministerului Sănătății confirmă „ororile din acest spital”, ascunse publicului. Acesta l-a confruntat pe Șușca și cu numirea lui Marius Fodor ca șef de secție la Chirurgie 2.


„Acest aspect se va lămuri în instanță. Atenție, a fost un concurs validat de către Ministerul Sănătății și o comisie de concurs din care nu am făcut parte. Domnule Ungureanu, să fiți foarte atent în cuvintele pe care le folosiți!”, l-a somat Petru Șușca pe parlamentarul clujean, care dezvăluie că va repeta solicitarea publică către Ministerul Sănătății, cerând revocarea lui Șușcă și numirea unui manager apolitic – „fără legături cu mafia medicală și politică din Cluj-Napoca”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter