Sănătate

Ministerul Sănătății: „Vaccinurile antigripale NU au fost aduse toate, am asigurat posibilitatea suplimentării numărului de doze”

Ministerul Sănătăţii precizează că nu toate vaccinurile antigripale au fost aduse, fiind vorba de patru tranşe, şi a fost asigurată inclusiv posibilitatea suplimentării numărului de doze.

Ministerul Sănătății: „Vaccinurile antigripale NU au fost aduse toate, am asigurat posibilitatea suplimentării numărului de doze” Ministerul Sănătății: „Vaccinurile antigripale NU au fost aduse toate, am asigurat posibilitatea suplimentării numărului de doze”

„Nu au fost aduse toate (n.red. vaccinurile). Se aduc în patru tranşe. Medicii de familie au fost informaţi de către DSP-uri”, se arată într-o informare transmisă, sâmbătă, de MS. Sursa citată adaugă că, în ultimii doi ani, numărul de vaccinuri achiziţionate „a crescut constant”.

„Anul acesta am luat 1.500.000 doze. În anul 2016 s-au luat 600.000. În 2018 – 1.300.000 doze”, menţionează Ministerul Sănătății. Potrivit aceleiaşi surse, perioadă optima de vaccinare este septembrie-noiembrie şi se imunizează doar populaţia cu risc de îmbolnăvire.


„Ministerul Sănătăţii a făcut acord cadru pentru patru ani şi am asigurat necesarul, inclusiv posibilitatea suplimentării numărului de doze – pe care am bugetat-o din economii. În ceea ce priveşte vaccinarea copiilor sub trei ani, anul trecut a fost nevoie de 2.000 de doze care au şi fost asigurate. Anul acesta sunt de aproximativ de cinci ori mai multe vaccinuri, pentru 9200 de copii”, se mai arată în comunicat.

Vă reamintim că deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a depus, marţi, o plângere la Direcția Națională Anticorupție (DNA) prin care solicită verificarea modului în care Ministerul Sănătăţii a făcut achiziţia de vaccin antigripal. Parlamentarul susține că a fost cumpărat un alt produs decât cel solicitat şi a rămas descoperită grupa de vârstă cuprinsă între şase luni şi trei ani, iar prejudiciul ar ajunge la peste 10 milioane de euro.


CITEȘTE ȘI: Începe campania de vaccinare gratuită

Ultimele Stiri
abonare newsletter