Sănătate

E. Ungureanu „Cel mai mare deficit din sistemul sanitar este cel de caracter!”

„Cum scoatem jegul din spitalele României?”, se întreabă deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu.

E. Ungureanu „Cel mai mare deficit din sistemul sanitar este cel de caracter!” E. Ungureanu „Cel mai mare deficit din sistemul sanitar este cel de caracter!”

Vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie din cadrul Camerei Deputaților susține că mizeria generală din spitale a însemnat „o complicitate generală”, cu mici excepții. Acesta susține că românii au convenit că nu pot trăi fără să ofere mită unor „dumnezei medicali”, care somează pacienții cu sloganul „banii sau viața!”. Soluția este un program de guvernare pe Sănătate pragmatic, centrat pe prevenție.

„Ani de zile medicii și pacienții s-au complăcut să dea și să primească șpagă, managerii numiți politic au jefuit spitalele sub tăcerea complice a procurorilor și a unor șefi din serviciile de informații ca, fostul șef SRI Cluj, Simion Cecan sau Coldea, capo di tutti capi, doi indivizi complici prin tăcere și inacțiune la mafiotizarea sistemului medical”, susține parlamentarul clujean, într-o postare pe Facebook.


Medicina de familie trebuie să redevină pilonul central, nu o haltă în drumul spre spitalele superaglomerate, mai spune Ungureanu, care afirmă că „monopolul Casei Naționale de Asigurări este istorie”. De asemenea, deputatul USR vrea reformarea din temelii a sistemului de control, dar și înlăturarea oamenilor corupți din sistem și schimbarea modului de finanțare.

„Ministrul Sănătății nu mai poate fi un pompier care stinge incendii în aplauzele unui popor mințit în mod repetat. Gata cu minciuna!” – Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj


CITEȘTE ȘI: Ungureanu despre noul spital de la Borșa cu care se laudă Consiliul Județean: Clădirea a fost proiectată greșit și se degradează. Nu există siguranță pentru bolnavi. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter