monitorulcj.ro Menu

Sănătate

105.000 € pentru o instalație radiologică digitală de mamografie la un spital clujean

Noi fonduri de la Consiliul Județean Cluj pentru achiziționarea unui echipament destinat investigării afecțiunilor mamare.

105.000 € pentru o instalație radiologică digitală de mamografie la un spital din Cluj-Napoca

Forul județean a alocat suma de 500.000 de lei pentru dotarea Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca cu un echipament medical ultramodern, respectiv o instalație radiologică digitală de mamografie.

„Un act medical de calitate necesită o infrastructură adecvată, precum și aparate și echipamente de ultimă generație care să identifice cu acuratețe afecțiunile ce pot pune în pericol viețile pacienților. Mai mult decât atât, investiția forului administrativ județean va permite oferirea celor mai moderne și eficiente metode de imagistică radiologică, de care vor beneficia toți cei care apelează la serviciile instituției spitalicești”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Județean Cluj.

În prezent, se află în derulare procedura de achiziție publică a aparatului care va intra în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală. Forul județean justifică necesitatea acestei investiții prin faptul că instalația radiologică convențională de mamografie cu sistem de detecție ecran-film, care există în prezent în cadrul Laboratorului și care deservește toate secțiile spitalului, răspunzând atât pentru solicitările interne cât și pentru pacienții cu bilet de trimitere, este veche și prezintă un grad avansat de uzură.

Totodată, utilitatea instalației radiologice digitale de mamografie cu tomosinteză ce urmează a fi achiziționată este cu atât mai mare cu cât aceasta va contribui la crearea condițiilor optime de desfășurare a actului medical și va putea răspunde numeroaselor solicitări provenite de la pacienții oncologici care necesită o imagistică de înaltă calitate.

Nu în ultimul rând, printre avantajele achiziționării instalației radiologice digitale de mamografie se numără atât calitatea superioară a imaginilor radiologice digitale, cât și participarea la programele de screening mamar în care nu se acceptă mamografe convenționale.