Sănătate

Șapte noi echipamente medicale ultramoderne vor intra în dotarea a două spitale clujene

Cele șapte echipamente medicale de ultimă generație vor merge la Spitalul Clinic de Recuperare și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello".

În ceea ce privește Spitalul Clinic de Recuperare, acesta urmează să fie dotat cu un aparat Diapulse, un microscop operator și un aparat Roentgen. De asemenea, pentru asigurarea unui act medical de înaltă calitate, instituția spitalicească va beneficia și de un aparat de sterilizare cu plasmă, un ecograf multidisciplinar și de un sistem de mapping tridimensional.

În același timp, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" urmează să beneficieze de un sistem de stocare centralizată a imaginilor şi datelor, sistem ce va fi folosit de Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală – Computer Tomograf.


Utilitatea acestor aparaturi și echipamente medicale ultramoderne este cu atât mai mare cu cât ele vor contribui direct la eficientizarea actului medical, asigurând un standard înalt de realizare a obiectivelor terapeutice într-o multitudine de patologii, în condiţii de calitate şi siguranţă atât pentru pacient cât şi pentru personalul medical.

Pentru achiziționarea aparaturii necesare celor două unități spitalicești, Consiliul Județean va asigura o cofinanțare de circa 312.000 de lei, valoarea aprobată la finanțare prin intermediul programului destinat dezvoltării infrastructurii locale fiind de peste 5 milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter