monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Testamentul Dorei Petrișor pentru noi! - VIDEO

“Consiliera mea în probleme de sănătate Dora Petrişor a murit și astăzi ne vom lua rămas bun de la ea cu durere și regret”, a anunţat deputatul Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Dora a suferit enorm în ultimele luni nu doar din cauza consecințelor unei forme foarte agresive de cancer.

Infecțiile contactate pe secțiile de terapie din spitalele clujene unde a fost operată de 12 ori i-au amplificat suferința extraordinar.


În luna mai, atunci când am început colaborarea la cabinetul parlamentar, visul nostru comun a fost acela de a găsi soluții de reorganizare a sistemului de îngrijire a pacientului care suferă de cancer în așa fel încât suferința acestuia să nu fie amplificată de o birocrație absurdă.

Dora a consumat mai multe ture de chimioterapie la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.


Terapia în sine este un coșmar, în plus, Dora a fost șocată de lipsa de organizare și modul umilitor în care sunt tratați bolnavii în această instituție.

Ne-am propus să determinăm schimbarea sistemului de îngrijire pentru bolnavii din această "uzină a morții".


Dora a creat un colaj de fotografii, pe care a pus text și o melodie cu miez.

Imaginile descriu fidel infernul cozilor umilitoare pentru un "pumn de viață" din Institutul Oncologic din Cluj.


Acesta este testamentul ei pentru noi.

Voi lupta pentru ca pacienții să fie tratați cu milă în acest spital și să nu mai fie șpăguiți cu nerușinare, în pragul morții.


Mi-e sufletul încărcat de durere, zâmbetul Dorei și energia ei bună mă obligă însă la speranță.

Duminică voi ieși în stradă și în memoria Dorei, infecțiile din spitale sunt consecința directă a corupției generalizate.

Vă rog să răspândiți testamentul Dorei, avem o datorie morală colectivă să dăm un sens îndemnului de la sfârșitul acestui clip care vorbește dureros despre cancerul indiferenței care roade zilnic societatea noastră.

Haideți să schimbăm ceva...încă se mai poate!