Sănătate

Cele mai mari spitale din Cluj-Napoca se declară înșelate în procesul Hexi Pharma. LISTA unităților sanitare

Nu mai puțin de 8 spitale din Cluj-Napoca și din județ se declară înșelate de Hexi Pharma și s-au constituit parte civilă în proces. Toate aceste spitale au folosit biocide care n-au omorât germenii, conform procurorilor.

sursa foto Adevarul sursa foto Adevarul

La finalul lui aprilie 2016, Gazeta deschidea investigația Hexi Pharma unde a arătat că cea mai mare firmă de biocide din România a vândut timp de un deceniu substanțe falsificate în spitalele din 40 de județe.

Pe 6 martie 2017, Parchetul General a trimis în instanță Dosarul Hexi Pharma. ”Niciunul dintre dezinfectanții Hexi Pharma testați nu era conform, nu era eficient!”, scrie în rechizitoriu.


Cătălin Tolontan spune că aceleași spitale care negau evidența acum un an, se înghesuie cu sutele în procesul ce stă să înceapă.

Până pe 27 aprilie s-au constituit parte civilă 132 de unități sanitare, publice și private. Ele cer despăgubiri.


În acest moment, dosarul e în camera preliminară și această instanță va decide dacă trimite cauza pe fond. Adică dacă începe efectiv procesul.

În rechizitoriul Parchetului General, SC Hexi Pharma este acuzată de 340 de infracțiuni de înșelăciune, dintre care 7 având consecințe deosebit de grave, pentru uz de fals (61 de acte materiale) și de participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.


Mai sunt inculpați Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, acuzată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată( 49 de acte materiale) si pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Aceleași acuzații îi sunt aduse și directorului de producție Mihai Leva, pentru 33 de acte materiale.


Lista spitalelor din Cluj care s-au constituit deja parte civilă:

Institutul Oncologic Cluj
Spitalul Clinic Municipal Cluj
Spitalul Clinic Recuperare Cluj
Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj
Spitalul Județean de Urgență Cluj
Spitalul Municipal Turda
Spitalul Municipal Câmpia Turzii
Spitalul Orăşenesc Huedin


CITEȘTE ȘI

LISTA spitalelor din judeţul Cluj care au avut contracte cu Hexi Pharma, firma acuzată de vânzarea de dezinfectanţi diluaţi

CITEȘTE ȘI

Petru Şuşca, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj, despre dezinfectanţii Hexi Pharma: Eu ce să fac? Să gust din dezinfectanţi?

Ultimele Stiri
abonare newsletter