monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Alarmă falsă. Institutul Cantacuzino a infirmat febra tifoidă la clujeanca întoarsă din Thailanda

Institutul Cantacuzino din Bucureşti a infirmat febra tifoidă acută la o pacientă care a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca şi care a şi fost externată.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, Irina Filipescu, a declarat, luni, că pacienta care a fost internată se simte bine şi nu a mai avut nicio simptomatologie.

”Am primit luni răspunsul de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti după ce s-a trimis al doilea set de probe spre analiză în cazul pacientei care a fost internată la spitalul nostru, iar rezultatele în dinamică infirmă febra tifoidă acută. Aşa scrie în rezultat, ceea ce înseamnă că nu a fost vorba de febră tifoidă. Pacienta era oricum externată, se simte bine şi nu a mai avut, de atunci, nicio simptomatologie”, a spus Filipescu.


Pacienta internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca cu suspiciunea de febră tifoidă a fost externată, marţea trecută, starea sa de sănătate fiind bună.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, Irina Filipescu, declarase atunci că luni s-au trimis noi probe la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, rezultatele fiind aşteptate în cursul zilei de vineri.


Directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Ioan Mureşan, declarase, în 27 martie, că o pacientă care s-a întors dintr-o călătorie în străinătate a fost internată sub suspiciunea de febră tifoidă.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Cluj declaraseră la rândul lor că femeia a efectuat o excursie în Thailanda, împreună cu un grup de persoane din Bucureşti, aceasta susţinând că a consumat doar băuturi îmbuteliate.


Rezultatele probelor în cazul pacientei internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, suspectă de febră tifoidă, au fost neconcludente, astfel că trebuia trimis în termen de zece zile la Institutul Cantacuzino din Bucureşti un nou set de analize.

Febra tifoidă nu a mai fost înregistrată în România de zeci de ani.