Sănătate

Fetiță de 11 ani, diagnosticată GREȘIT de 30 de ori înainte ca devastatoarea cauză a durerilor ei de cap și a grețurilor să fie descoperită

O fetiță de 11 ani diagnosticată greșit cu boli și migrene a fost consultată de medici de 30 de ori înainte de a i se spune devastatoarea cauză a durerilor de cap și a grețurilor. La nenumăratele controale, copila a primit paracetamol și i s-a recomandat să bea apă.

Drama unei fetițe de 11 ani, diagnosticată greșit de 30 de ori. Foto: pexels.com Drama unei fetițe de 11 ani, diagnosticată greșit de 30 de ori. Foto: pexels.com

 

 


Tia Gordon a ajuns să fie internată de urgență în spital, în ciuda vizitelor anterioare la medici.

 


Mama ei, Imogen Darby, o farmacistă, a declarat că Tia și-a schimbat de patru ori rețeta pentru ochelari înainte de a i se descoperi tumora.

Fetița a fost văzută de 30 de ori de medici în trei ani înainte de a fi diagnosticată cu tumoare pe creier.


Imogen Darby a observat pentru prima dată simptomele fiicei sale Tia în timpul pandemiei, în martie 2020, când aceasta a început să se simtă rău.

I s-a spus că fetița suferea de migrene și de probleme la stomac înainte de a fi internată de urgență în spital, când starea ei a început să îi afecteze echilibrul și capacitatea de a merge.


Drama unei fetițe de 11 ani: Diagnosticată greșit de 30 de ori înainte de a fi descoperită cauza reală a durerilor

Mama ei cerea ajutor de trei ani în legătură cu migrenele și vărsăturile fetiței, înainte de a i se spune că așteptarea pentru un RMN ar fi de cel puțin opt luni.

CITEȘTE ȘI:
Diagnostic devastator. O mamă descoperă o tumoare cerebrală după dureri de cap și déjà vu


„Mi s-a spus că Tia avea probleme cu stomacul și migrene. Primul lucru care mi s-a spus, pentru că era vară, a fost că trebuie doar să bea mai multă apă”, declară mama. 

„După probabil un an, a fost diagnosticată cu migrene și i-au dat paracetamol pentru asta”.

Tia a avut apoi noi simptome, inclusiv o rigiditate a gâtului, despre care medicii au susținut că vine din felul în care dormea și au trimis-o la un fizioterapeut, scrie Daily Mail.

În adâncul sufletului ei, însă, mama simțea că ceva nu era în regulă cu modul în care Tia își ținea gâtul. 

Din acel moment, Tia a fost bolnavă în majoritatea dimineților și a vomitat în fiecare zi între noiembrie 2023 și ianuarie 2024.

Tumoare cerebrală la o fetiță de 11 ani: O poveste de diagnosticare greșită și luptă pentru supraviețuire

Dusă la spital când a început să-și piardă echilibrul, o tomografie computerizată a scos la iveală tumora copilei, un astrocitom pilocitic, cel mai frecvent tip de tumoră cerebrală la copii.

Tia a fost operată timp de 10 ore, iar tumora benignă a fost îndepărtată.

„A fost o zi îngrozitoare", a declarat mama ei. „La operație, au reușit să scoată 96% din tumoare”.

Acum, desi are de făcut controale periodice, Tia este nerăbdătoare să se întoarcă la activitățile sale.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Premieră națională, la SCJU Cluj! Pacient de 73 de ani cu o tumoare malignă la rinichi, salvat printr-o intervenție minim invazivă

Ultimele Stiri
abonare newsletter