Sănătate

Iată ce se întâmplă cu tine când nu bei alcool timp de 30 de zile

O pauză de 30 de zile de la băutură poate aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Renunțarea la alcool chiar și pentru o perioadă scurtă poate avea un impact semnificativ asupra organismului.

Ce beneficii are eliminarea alcoolului timp de 30 de zile. Foto: pexels.com Ce beneficii are eliminarea alcoolului timp de 30 de zile. Foto: pexels.com

 

 


„Beneficiile pot varia de la o persoană la alta, în funcție de cât de mare este schimbarea față de comportamentul de bază", a declarat pentru Healthline Dr. Rekha Kumar, director medical al American Board of Obesity Medicine.

 


Kumar a explicat că o persoană care bea puțin, dar se abține de la alcool timp de o lună „ar putea avea un sentiment de control asupra sănătății sale sau ar putea simți un sentiment de realizare prin atingerea unui obiectiv stabilit".

Între timp, alții care beau mult „ar putea observa efecte fiziologice mai importante, cum ar fi o mai mare claritate mentală, un somn mai bun, pierderea în greutate și senzația de detoxifiere, pe lângă atingerea unui obiectiv stabilit".


Iată 5 dintre cele mai importante beneficii:

Ficatul tău își poate reveni 


Ciroza hepatică, o afecțiune gravă care poate duce la insuficiență hepatică, este frecventă la cei care consumă alcool în exces. Renunțarea la alcool permite ficatului să se regenereze și să revină la o stare normală.

30 de zile fără alcool. Cum îți poți „repara” ficatul, reduce riscul de cancer și dormi mai bine

Scade riscul de boli de inimă


CITEȘTE ȘI:
Ce cantitate de alcool va permite UE să bei la volan? Care va fi noua limită de vârstă pentru carnet?

Alcoolul poate crește colesterolul "rău" (LDL) și poat deteriora arterele, crescând riscul de boli cardiovasculare. Eliminarea alcoolului poate reduce semnificativ acest risc.

Reduci riscul de cancer

Consumul de alcool este asociat cu o serie de tipuri de cancer, inclusiv cancerul de cap și gât, esofag, ficat, sân și colorectal. Reducerea sau eliminarea consumului de alcool poate scădea semnificativ riscul de a dezvolta aceste boli.

Renunță la alcool o lună. Cinci beneficii uimitoare pentru sănătatea ta

Pierzi în greutate

Alcoolul este bogat în calorii, iar eliminarea lui poate duce la pierderea în greutate, mai ales dacă ai tendința de a consuma băuturi dulci.

Îți îmbunătățești somnul

Deși alcoolul te poate ajuta să adormi mai repede, te poate face să te trezești mai des pe parcursul nopții și să ai un somn de slabă calitate. Renunțarea la alcool poate duce la un somn mai odihnitor și mai profund.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alcoolul te poate face TATĂ de copii cu probleme! Află de ce trebuie să te oprești cu 3 luni înainte de a concepe

Medicamente care nu trebuie NICIODATĂ combinate cu alcool. Efectele adverse ale alcoolului în combinație cu medicamentele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter