Sănătate

Vrei să fii pregătit în orice situație? Vino la cursurile de prim ajutor organizate de studenţii medicinişti, la Iulius Mall! (P)

Ştii cum să acorzi primul ajutor în caz de urgenţă? Potrivit statisticilor, doar două din zece persoane deţin astfel de cunoştinţe care pot face diferenţa, în situaţii critice.

 

Vino în weekend, la Iulius Mall şi învaţă cum să salvezi viaţa unui om, la cursurile de prim ajutor pe care le vor susţine studenții medicinişti din Cluj-Napoca. Participarea este gratuită. 


Sâmbătă şi duminică, 6 şi 7 aprilie 2024, de la ora 12:00, la etajul 1 din Iulius Mall vor fi organizate cursuri de prim ajutor pentru toată familia. Activitatea face parte din proiectele Road Safety și Micii Sanitari, implementate de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca. „Evenimentul urmăreşte explicarea unor noţiuni pentru persoane de toate vârstele, fiind implicaţi voluntari ai proiectului Micii Sanitari, care se ocupă de predarea anuală de cursuri pentru copiii din clasele primare, inclusiv de prim ajutor, şi voluntari ai proiectului Road Safety, care organizează astfel de cursuri pentru elevii de gimnaziu şi liceu, dar şi pentru angajaţii companiilor din Cluj”,a declarat Teodora-Mara Bora, coordonator local al proiectului Road Safety.


Studenţii medicinişti vor exemplifica şi exersa diverse manevre medicale utile, precum: resuscitarea cardio-pulmonară pentru adult şi copil (compresii toracice şi ventilaţii artificiale), tehnici de dezobstrucţie de cale aeriană (lovituri interscapulare şi manevra Heimlich), tehnici de realizare a bandajelor, poziţia laterală de siguranţă, la care se vor adăuga explicaţii referitoare la tehnici de hemostază, managementul diferitelor tipuri de leziuni (fracturi, luxaţii, entorse) etc.

„Motivul pentru care realizăm cursurile este pentru a creşte numărul persoanelor care cunosc primul ajutor, întrucât, în momentul de faţă, în România, doar două din zece persoane deţin astfel de cunoştinţe. Am ales Iulius Mall deoarece este intens tranzitat şi putem să interacţionăm cu un număr mare de persoane”, spune Ionuţ Ştef, coordonator local Micii Sanitari.


Hai și tu să-ți dezvolți abilitățile de prim ajutor în cadrul unui eveniment interactiv! Participarea este gratuită. 

CITEȘTE ȘI:

Cum se manifestă un atac de cord și cum îl recunoaștem? Medici: „Cunoașterea tehnicilor de prim ajutor poate face diferența dintre viață și moarte”

Salariații ar putea primi o zi liberă plătită ca să meargă la cursuri de prim ajutor. Ungureanu: „Pot fi salvate vieți în situații limită”

Ultimele Stiri
abonare newsletter