Sănătate

Numărul infecțiilor respiratorii a scăzut, deși suntem în plin sezon rece

În plin sezon rece, numărul cazurilor de infecții respiratorii a scăzut atât comparativ cu săptămâna trecută, cât și comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Numărul infecțiilor respiratorii a scăzut   Foto depositphotos.com Numărul infecțiilor respiratorii a scăzut Foto depositphotos.com

 

Un număr de 59.410 cazuri de infecţii respiratorii - gripă clinică, IACRS şi pneumonii - au fost raportate în săptămâna 27 noiembrie - 3 decembrie. 


„În săptămâna 27 noiembrie - 3 decembrie au fost raportate: 59.410 cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrându-se cu 14.8% mai puţine cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (69.699) şi cu 27.7% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (83.347)”, a precizat Institutul Naţional de Sănătate Publică, potrivit Agerpres.

În acelaşi interval, au fost raportate 306 cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 822 cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.


 

De la începutul sezonului au fost raportate 31 cazuri de gripă confirmate de laborator, din care: 6 cazuri cu virus gripal AH1, 5 cazuri cu virus gripal AH3, 6 cazuri cu virus gripal B, 14 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 1 co-infecţie de virus gripal cu SARS-CoV-2.


Până la data de 3 decembrie au fost înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) un număr de 971.951 persoane vaccinate antigripal, dintre care 950.407 din grupele populaţionale care beneficiază de decontare în regim compensat. 

Foto: depositphotos.com
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter