Sănătate

Mai mulți clujeni defavorizați vor beneficia de servicii stomatologice GRATUITE. Boc: „Nimeni nu este uitat”

Mai mulți clujeni cu venituri reduse sau pensionarii vor beneficia de servicii stomatologice gratuite.

Mai mulți clujeni cu venituri reduse și pensionari vor putea beneficia de servicii stomatologice gratuite/ Foto: Emil Boc - Facebook Mai mulți clujeni cu venituri reduse și pensionari vor putea beneficia de servicii stomatologice gratuite/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Un număr mai mare de clujeni vor putea beneficia de programul „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii stomatologice” al UMF Cluj, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și Spitalul Clinic Județean.

 


Potrivit primarului Emil Boc, în luna octombrie 23 persoane au solicitat accesul la servicii stomatologice gratuite și 11 persoane au depus cereri în luna curentă. Din septembrie 2021 până acum, 206 persoane au lucrările stomatologice finalizate sau în curs de finalizare.

„Nimeni nu e uitat, nimeni nu e abandonat. Programul Servicii stomatologice gratuite pentru clujeni continuă.
În luna octombrie, 23 persoane au solicitat accesul la servicii stomatologice gratuite și 11 persoane au depus cereri în luna curentă. Din septembrie 2021 până acum, 206 persoane au lucrările stomatologice finalizate sau în curs de finalizare.
Din bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală au fost alocați în 2022 și 2023 câte 400.000 lei pentru implementarea Programului multianual «Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie»”, a declarat Emil Boc.


Cine poate beneficia de aceste  servicii?

Programul este destinat pensionarilor, persoanelor cu dizabilități în grad de handicap grav și accentuat, dar și clujenilor cu venituri reduse sau șomerilor.

a) pensionari ale căror venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale nu depășesc 1500 lei;
b) persoanele cu dizabilități încadrate în grad de handicap grav și accentuat,
c) șomeri care beneficiază de indemnizație de șomai de până la 700 lei și șomerii neindemnizați aflați în evidențele A.J.O.F.M. Cluj;
d) persoanele fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidențele D.A.S.M., beneficiare de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei sau masã la cantina de ajutor social, în condițiile legii.


Pentru a beneficia de serviciile gratuite de stomatologie, clujenii care se încadrează în criteriile menționate pot folosi serviciile online - descărca cererea de pe site-ul DASM și depune împreună cu anexele necesare pe adresa de email registratură@primariaclujnapoca.ro. Documentele pot fi depuse și fizic, la Primăria Cluj-Napoca - registratura de pe Calea Moților sau primăriile de cartier și la sediul DASM de pe strada Venus fn din cartierul Gheorgheni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Serviciul de Ambulanță Cluj protestează în stradă din cauza nemulțumirilor legate de Legea pensiilor

Medicii de familie din Cluj solicită CNAS plata integrală a serviciilor medicale și amenință cu reducerea activității. „Pacienții nu pot beneficia de propriile lor asigurări de sănătate”

Ultimele Stiri
abonare newsletter