Politică

Kelemen Hunor, la Cluj: „Pentru noi familia este prioritară. Va fi tema centrală a Congresului”

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a participat la ședința Consiliului Reprezentanților Unionali, care a fost organizată la Cluj. El a susținut că tema centrală a Congresului UDMR va fi „familia”, aceasta fiind prioritară.

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, cu ocazia şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), că familia este prioritară şi că aceasta va fi tema centrală a congresului formaţiunii sale.


 

„În ultimele luni ne-am asumat să elaborăm noi politici publice privind sprijinirea familiilor şi creşterea copiilor. Acest demers este important deoarece sistemul actual este defectuos şi extrem de ineficient, care necesită o nouă abordare pentru a oferi sprijin real şi concret familiilor tinere, familiilor cu copii. Trebuie să reformulăm politicile publice astfel încât fiecare cetăţean, fiecare familie să poată planifica pe termen lung, să îşi poată îndeplini proiectele personale, tinerii şi familiile să îşi asume cu încredere creşterea copiilor, iar aceasta nu este doar o problemă de ordin demografic. Este mai mult decât atât, este problema viitorului comunităţii. Suntem convinşi de faptul că familiile consolidează comunitatea noastră. Pentru noi, familia este prioritară, prin urmare această instituţie comunitară extrem de importantă va fi tema centrală a Congresului nostru din 17 septembrie”, a spus Kelemen Hunor.


El a adăugat că în cadrul Congresului va fi adoptat şi un document strategic care să prezinte sarcinile guvernului pentru următorii ani şi care subliniază faptul că toate proiectele de dezvoltare, economia şi politicile publice trebuie să vizeze, mai ales, bunăstarea familiilor.

La Cluj-Napoca a avut loc, vineri, şedinţa CRU, pentru pregătirea Congresului UDMR din 17 septembrie, de la Sângeorgiu de Mureş.


Anterior şedinţei CRU, 28 de personalităţi ale comunităţii maghiare au primit distincţia „Bradul de Argint”, ca semn de recunoaştere şi preţuire pentru efortul lor pentru binele comunităţii maghiare. 

CITEȘTE ȘI:


Opinie. CEO Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Guvernanții să facă o vizită la raionul de legume, nu la tăiat panglici”

 

Boc: „Revocarea miniștrilor face parte din meniul zilei. Acum contează creșterea prețurilor la facturi”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter