Politică

Premierul Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției. Coaliția de guvernare, sub semnul întrebării. Boc îl susține pe Cîțu

Florin Cîțu îl demite pe ministrul Justiție Stelian Ion fiindcă nu a desființat Secția Specială și pentru că „nu și-a impus proiectele”. Emil Boc îi ia apărarea premierului.

 

Premierul Florin Cîţu a anunţat că i-a transmis miercuri preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.


 

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion. Nu voi accepta niciun ministru care să se opună modernizării României. Stelian Ion nu și-a impus proiectele, precum desființarea Secției Speciale. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii din coaliție.”, a declarat Cîţu, miercuri, la Guvern.


Decizia vine după ce astăzi, pe ordinea suplimentară de zi a ședinței de guvern, premierul Florin Cîțu a introdus un punct privind aprobarea programului de investiții Anghel Saligny, văzut de cei de la USR PLUS drept un PNDL 3, program menit sa finanțeze investițiile din mediul rural.

Membrii USR-PLUS au condiționat aprobarea proiectului de investiții pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), una dintre reformele asumate de coaliție, însă care până acum nu s-a întâmplat.


Barna: „Cîțu e mai rău decât Dragnea”. Boc îl susține pe Cîțu

 

Vicepremierul Dan Barna a declarat, miercuri seară, că premierul Florin Cîţu nu poate conduce un Guvern, motiv pentru care ar trebui să demisioneze, acuzându-l totodată de „cinism şi rea voinţă”.

„Florin Cîţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoţii nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîţu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Şi asta pentru că înşală cu cinism şi rea voinţă aşteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîţu trebuie să plece”, a scris Barna pe Facebook, după declaraţia premierului privind revocarea ministrului Justiţiei.


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, îi ia apărarea premierului Florin Cîțu spunând că actul pe care l-a făcut este unul normal: „E normală remanierea unui ministru care sfidează premierul, care sfidează România”, a declarat Emil Boc la Digi24.

Propunerea de ministru interimar la Justiție este Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.


CITEȘTE ȘI:

Ce partid ar câștiga, dacă duminică ar fi alegeri? PNL, în cădere liberă, AUR și USR - aproape la egalitate

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter