Politică

Se încinge lupta pentru șefia PNL. Tișe: „Unii nu mai știau în ce zone ale corpului să-l pupe pe Orban”

Congresul care va da următorul lider la liberarilor este tot mai aproape și lupta pentru șefia PNL se încinge tot mai tare

Ludovic Orban și Florin Cîțu au pornit un adevărat război în interiorul partidului. Alin Tișe a fost de la bun început un critic al lui Ludovic Orban, dar este dezgustat de atitudinea pe care o au anumiți colegi de partid.

Președintele CJ Cluj i-a penalizat pe colegii de partid care l-au susținut multă vreme pe Ludovic Orban, iar ulterior au trecut de partea lui Florin Cîțu.


„Până acum o lună, eu eram singura voce din țară care critica deciziile lui Orban. Au fost unii care au stat la cutie, au stat la capac și nu știau prin ce părți ale corpului să-l mai pupe pe domnul Orban numai ca să obțină niște favoruri, iar acum mulți dintre ei au devenit mari reformatori ai partidului, spunând că dacă-l înlocuiesc pe Orban cu altcineva, deodată partidul acesta se va reforma tot cu ei pe poziții de miniștri, de secretari de stat, de funcții importante”, a declarat Tișe pentru EVZ.

Președintele Consiliului Județean este de părere că actuala reformă propusă de PNL nu este una deloc bună. Tișe ar vrea oameni noi în partid care au performanțe politice și administrative.


„Nu așa văd eu reforma unui partid – prin a-l înlocui pe X cu Y, ci eu văd reforma ca o viziune profundă, cu oameni noi, oameni care să imprime credibilitate partidului, care să fie locomotiva partidului. Nu organizațiile județene trebuie să fie reforma partidului, ci cele centrale. Biroul național trebuie să fie de o anumită credibilitate, peste organizațiile locale, că de asta sunt acolo oamenii cei mai buni dintr-un partid. Cei mai buni oameni dintr-un partid trebuie să fie cei mai credibili, ca să poată trage partidul înainte. Atât timp cât la centru partidul nu este tractat, iar organizațiile județene trebuie să muncească de n ori mai mult pentru a acoperi lucrurile negative care se întâmplă la nivel central, în niciun caz nu putem reforma partidul. De aceea, eu spun și cred că reforma partidul presupune mult mai mult, nu a înlocui scaunul unuia cu al altuia. Înseamnă oameni noi, credibili, care au performanță politică și administrativă”, a declarat Alin Tișe în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter