Politică

Vasile Dîncu: „Diaspora și-a găsit în PSD un țap ispășitor, din cauza foștilor lideri”

Senatorul PSD de Cluj Vasile Dîncu a vorbit într-o emisiune de televiziune despre erorile comise de fostele conduceri social-democrate la nivel de comunicare cu românii.

 

 


Revenit în conducerea Partidului Social Democrat în 2020, Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD a vorbit despre planurile de dezvoltare a țării și a analizat erorile comise de fostele conduceri social-democrate care au dus la dezbinarea societății.

 


Liderul social democrat a afirmat că exodul românilor, în căutarea unui trai mai bun în afara granițelor țării, a fost consecința unei comunicări deficitare din partea PSD și a mesajelor venite din partea altor partide care au indus în eroare și, astfel, mulți dintre ei au considerat PSD-ul un „țap ispășitor”.

„Noi ne-am luptat pentru libera circulație astfel încât românii să circule liber. Plecarea lor este legată și de unele greșeli ale Partidului Social Democrat care nu a avut un mesaj clar în această direcție. Ar fi putut să comunice mai bine. Pe de altă parte, și acești oameni din diaspora și-au găsit în PSD, la un moment dat, un țap ispășitor pentru că au primit mesaje din altă parte, ceea ce s-a văzut acum, la ultimele alegeri, când diaspora nu a mai votat dreapta românească, pentru că au văzut modul în care dreapta a gestionat începutul pandemiei”, a declarat Vasile Dîncu în platoul A7TV, la emisiunea „Față în față”.


„Pentru prima dată, un partid are o conducere colegială”

Fostul ministru din guvernele conduse de Adrian Năstase și cel tehnocrat al lui Dacian Cioloș a dezvăluit că s-a reîntors în august 2020 în PSD pentru a participa la o reformă a partidului, în care s-au făcut destule greșeli în trecut.

„Stânga a și păcătuit până acum, fiind în cel puțin jumătate din timp la putere, în diverse variante: de la stânga d-lui Iliescu, la stânga lui Năstase, a lui Geoană, a lui Ponta, Dragnea, ultima, cu multe păcate și multe greșeli. A făcut toate greșelile pe care le putea face. Este momentul să tragem linie. Pentru prima dată, un partid are o conducere colegială. Un partid de stânga așa ar trebui să funcționeze, nu cu un lider maximo. Asta funcționa la Revoluție”, a afirmat politicianul.


„Nu poți câștiga alegerile prezidențiale fără Transilvania”

Sociologul consideră că unul dintre motivele eșecului în alegerile prezidențiale, pentru PSD, în ultimii ani, este pierderea spiritului social-democrat din Transilvania.

„Nu poți câștiga alegerile prezidențiale fără a simți pulsul populației din Transilvania. Organizațiile PSD Din Transilvania au fost, în ultimii 10 ani, distruse de numiri de la București. S-au pus ca pe vremuri, cum funcționa înainte de 1989, președinți de organizație și nu s-au făcut alegeri”, a  concluzionat Vasile Dîncu, în cadrul aceleiași emisiuni difuzate la postul A7TV.


CITEȘTE ȘI

Vasile Dîncu: „E suspectă tăcerea lui Iohannis. Dacă o să invite PSD la guvernare, nu vom intra pe ușa din dos”

 

abonare newsletter