Politică

Vasile Dîncu: „E suspectă tăcerea lui Iohannis. Dacă o să invite PSD la guvernare, nu vom intra pe ușa din dos”

Senatorul PSD de Cluj, Vasile Dîncu, a declarat că dacă președintele Klaus Iohanis o să invite PSD la guvernare, social-democrații „nu vor intra pe ușa din dos”.

 

 


Președintele Consiliului Național al PSD, senatorul Vasile Dîncu, a declarat că Partidul Social Democrat nu va susține un guvern minoritar. El a spus că, dacă se va ajunge ca președintele Iohannis să cheme partidele la consultări și să reevalueze PSD, partidul nu va face compromisuri și nu va intra pe ușa din dos.

 


Vasile Dîncu a declarat că România traversează nu numai o criză politică, ci și o criză guvernamentală gravă, în contextul în care, în plină pandemie, nu avem un ministru al Sănătății.

„Soluția cu un premier care e interimar nu e o soluție pentru sistemul de sănătate. Este o criză puternică de natură guvernamentală”, a declarat Vasile Dîncu, la Digi24.


PSD nu va susține un guvern minoritar

Întrebat dacă PSD va vota un guvern PNL minoritar, Vasile Dîncu a răspuns că o asemenea soluție nu a fost stabilită și că așteaptă ca președitele țării să se pronunțe.

"Noi am anunțat că nu vom susține un guvern minoritar. Așteptăm ca președintele Iohannis să se pronunțe, este el care a făcut designul acestei forțe politice și mi se pare suspectă această tăcere. În momentul în care își declară falimentul acestei coaliții, atunci președintele are posibilitatea să cheme iar partidele la Cotroceni și să meargă pe altă variantă.


Noi am avut un program de guvernare alternativ și un premier pe care l-am propus. Poate ne reevaluează și pe noi. Dar nu vom intra la guvernare cu un compromis, nu vom intra pe ușa din dos și nu vom susține orice manufactură politică de acest gen. Ne-am asuma guvernarea dacă am avea programul nostru și premierul nostru, dar cred că e foarte departe această perspectivă", a adăugat președintele Consiliului Național al PSD.

Moțiune de cenzură și alegeri anticipate?

Întrebat dacă sunt condiții pentru ca PSD să depună o moțiune de cenzură acum, Dîncu a răspuns că aceasta poate fi o soluție, având în vedere discuțiile privind mortalitatea din cauza COVID-19. Dar, trebuie să existe date pentru a susține afirmațiile lansate în spațiul public în ultimele zile, a adăugat el.


În legătură cu eventuale alegeri anticipate, Dîncu a adăugat că a-i chema pe oameni încă o dată la urne poate fi „răul cel mai mic” în contextul unei crize sanitare așa cum, în opinia lui, traversează România.

CITEȘTE ȘI

Vasile Dîncu: „Nu există antivacciniști în România. Peste 80% dintre oameni erau hotărâți să se vaccineze”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter