Politică

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, întâlnire cu președintele CJ Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a avut o întâlnire joi.

 

 


Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnii Alin Tișe și Vákár István, au primit joi, 22 aprilie, vizita unei delegații oficiale conduse de Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, domnul Cseke Attila.

 


În cadrul întâlnirii de la sediul forului administrativ județean au fost analizate principalele proiecte de dezvoltare aflate în implementare la nivelul instituției, în special proiectul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc, care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei. A fost, astfel, solicitat sprijinul Ministerului pentru derularea proiectului, inclusiv în ceea ce privește obținerea de fonduri pentru materializarea acestei investiții.

Tot în cadrul întâlnirii a fost abordată și situația determinată de pandemia de COVID-19, inclusiv stadiul proiectelor cu finanțare europeană menite să asigure gestionarea crizei sanitare. Astfel, o solicitare din partea conducerii Consiliului Județean a fost aceea de majorare a sumelor alocate pentru aceste investiții, având în vedere faptul că forul administrativ județean implementează mai multe proiecte cu finanțare europeană cu acest scop, atât pentru spitalele din subordine cât și pentru cele aflate sub autoritatea altor entități locale sau centrale.


Nu în ultimul rând, un alt subiect abordat a vizat analizarea stadiului derulării Programului Național de Cadastru și Carte Funciară precum și identificarea modalităților concrete prin care se poate asigura funcționarea acestuia în vederea cadastrării gratuite a terenurilor.

CITEȘTE ȘI


Alin Tișe acuză USL-ul că ar fi fraudat alegerile locale din 2012: „130.000 de voturi nu au contat”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter