Politică

Florin Roman, „săgeți” către partenerii din USR-Plus: „Treziți-vă sau veți avea pe conștiință multe firme distruse!”

Deputatul PNL Florin Roman i-a criticat pe doi dintre miniștrii Alianței USR-Plus, parteneri de coaliție în Guvernul Cîțu.

 

 


Parlamentarul Partidului Național Liber Florin Roman a lansat „săgeți” la adresa ministrului Economiei, Claudiu Năsui și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

 


Nemulțumirea liberalului vine din faptul că, deși județul Alba a testat aproximativ unu din trei locuitori, municipiul reședință de județ se află în continuare în sceariul roșu, motiv pentru care la școală pot merge doar elevii din clasele 0 - IV, iar sectorul HoReCa este afectat, fiindu-i interzisă funcționarea în spații închise.

„Peste 170.000 de teste PCR Real Time efectuate în județul Alba. Din care, circa 100.000 sunt teste care au în spate un singur CNP, o singură persoană. Raportat la populația efectivă, asta înseamnă că aproape 1 din 3 locuitori ai județului au fost testați. Ceea ce nu e rău! Dar nici bine! Pentru că, testarea masivă nu este luată în calculul ratei incidenței. Din acest motiv, Alba Iulia este mai mult în scenariul roșu. Motiv pentru care copiii nu pot merge la școală. Motiv pentru care este practic distrusă industria HoReCa și se pierd slujbe”, a arătat deputatul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.


„Treziți-vă sau veți avea pe conștiință multe firme distruse și slujbe pierdute!”

Florin Roman a criticat decizia ministrului Economiei de a suspenda finanțarea sectorului privat afectat de pandemie prin platforma de granturi pentru investiție acordate IMM-urilor (Măsura 3), iar ministrului Sănătății îi cere să ia în calcul numărul de teste realizate în județ atunci când este calculată rata incidenței.

„În timp ce firmele sunt distruse, la Ministerul Economiei există suspiciuni de fraudă majoră la Măsura 3, așteptată ca o gură de oxigen de oamenii din sectorul privat. O măsura de 550 de milioane a fost aruncată în aer, în mandatul lui Claudiu Năsui! Nici normele pentru diferența de 20% din cifra de afaceri NU AU APĂRUT LA TIMP. Este grav domnilor, treziți-vă sau veți avea pe conștiință multe firme distruse și slujbe pierdute!


Domnule Vlad Voiculescu! Introduceți în formula de calcul și testele făcute! Nu-i poți pedepsi pe cei care testează și să te faci că plouă în județe în care nici acum nu se mișcă un deget la testare. Îmi place modul cum apără Emil Boc industria HoReCa la Cluj Napoca! M-aș fi bucurat să avem și la Alba oameni care se bat pentru firme și slujbe. Ceva e putred în această chestiune...”, a adăugat Florin Roman.

Emil Boc: „Clujul e victima propriului succes”

Amintim că primarul Clujului, Emil Boc, a solicitat în repetate rânduri calcularea ratei de infectare cu COVID ponderat cu numărul de teste realizate, însă, într-un răspuns oferit de Ministerul Sănătății, s-a arătat că acest lucru nu este posibil.


„Eu aș pune altfel problema: faptul că în cele trei județe (Cluj, Timiș, Alba) se testează mai mult este, de fapt, un exemplu de grijă suplimentară față de populația din județele respective, pentru că este dorința de a vedea pe ce date stai, și nu de a ascunde printr-o netestare corespunzătoare ceea ce se întâmplă de fapt în realitate. Deci, aș spune că este un lucru bun că testează și că știu mai corect ce se întâmplă în județele respective, iar pe de altă parte, faptul că sunt nevoiți să închidă clase sau școli sau activitatea HoReCa este, de asemenea, din punctul meu de vedere, un motiv de grijă pentru populație, pentru că prin astfel de măsuri, pe care le vedem aplicate la nivel mai mic sau mai mare în toată lumea, de fapt vedem că se poate obține o scădere și o domolire, practic, a procesului epidemic”, a explicat secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, la Digi24.

CITEȘTE ȘI

Ministerul Sănătății i-a dat replica lui Emil Boc. Primarul a cerut în zadar să se schimbe calculul incidenței COVID

 

abonare newsletter