Politică

Clujul va avea subprefect USR-Plus. Cine e propunerea Alianței?

Județul Cluj va avea un subprefect din partea Alianței USR-Plus.

 

 


Biroul Național PLUS a decis, în cadrul unei ședințe care a avut loc în seara zilei de 17.02.2021, să o susțină pe Camerlia Sălcudean din partea PLUS în funcția de subprefect al județului Cluj, după ce formațiunea politică a obținut postul de subprefect în urma negocierilor din coaliția de guvernare.

 


Nominalizarea PLUS pentru funcția de subprefect al județului Cluj este Camelia Sălcudean. 

Propunerea de subprefect, consilier local în Florești

Camelia Sălcudean este licențiată în științe economice, a absolvit un master de Managementul dezvoltării afacerilor în cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj și mai multe cursuri de specializare în cadrul Institutului Bancar Român. A ocupat diferite funcții în cadrul BCR, activând în principal în zona managerială și de contact dintre business și IT, identificând soluțiile optime pentru diferite fluxuri de activitate și având contribuții la dezvoltarea și implementarea unor aplicații informatice bancare. Este secretar general al filialei PLUS Cluj și a fost aleasă consilier local în cadrul Consiliului Local Florești.


„Suntem convinși că nominalizarea Cameliei Sălcudean pentru această importantă funcție de demnitate publică va fi un câștig pentru Instituția Prefectului Cluj și pentru cetățenii județului. Mult succes, Camelia!”, transmit reprezentanții Plus Cluj.

Kelemen Hunor e dispus să cedeze prefectura Cluj: Nu pleacă UDMR cu prefectura în traistă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că este dispus să cedeze prefectura Cluj dacă cei de la UDMR vor primi în schimb postul de prefect din județul Bihor. Numirea unui prefect de la UDMR în județul Cluj a stârnit nemulțumirea liderilor PNL Emil Boc și Alin Tișe.


„Nu pleacă UDMR cu prefectura în traistă. Nu vreau să mă bag în disputa lor internă, care e mai important Cluj sau Bihorul. Nu am o problemă să schimbăm prefectul de Cluj cu cel de Bihor, dar alte opțiuni nu prea există. Ei trebuie să se înțeleagă cum vor. Relația noastră cu Emil Boc, cu Alin Tișe este încercată, dar noi nu am luat de la ei nimic”, a declarat liderul UDMR, la B1.

Primarul din Cluj Napoca, Emil Boc și președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, au criticat dur în ultimele săptămâni cedarea postului de prefect celor de la UDMR.


„Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj”, le-a transmis Alin Tișe liderilor de la centru. Acesta a amenințat că în caz contrar va lua în calcul demisia din partid.

Însă, pentru conducerea PNL este o decizie grea, în condițiile în care Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, nu este de acord cu numirea unui prefect de la UDMR. Bolojan are o relație rece cu reprezentanții maghiarilor din județ.

CITEȘTE ȘI

Cine e noul prefect de Cluj și ce profesie bănoasă lasă pentru administrarea județului?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter