Politică

Primarii „vedetă” ai PNL, Emil Boc și Ilie Bolojan, ÎL ACUZĂ PE ORBAN DE TRĂDARE! I-au reproșat lui Ludovic Orban pierderea unor ministere cheie.

Ședința Biroului Politic Național a fost tensionată, mai mulți lideri PNL, în frunte cu Emil Boc și Ilie Bolojan l-au criticat pe Orban că a pierdut ministere importante.

 

 


Liderii PNL s-au întâlnit marți, începând cu ora 22:30, într-o ședință a conducerii, pentru a valida lista miniștrilor pentru Guvernul Cîțu. Lista a adus nemulțumiri în rândul membrilor partidului PNL, în frunte cu Emil Boc și Ilie Bolojan care i-au reproșat lui Orban pierderea unor ministere, la negocierile din Coaliție.

 


Liderii sunt nemulțumiți că PNL a cedat ministere importante, precum cel al Dezvoltării care este foarte important pentru primarii din teritoriu. De asemenea, ei nu au fost mulțumiți de cedarea Ministerului Fondurilor Europene și a Ministerului Transporturilor. Președintelui PNL i s-a spus că ar fi „trădat” partidul la negocierile de la Vila Lac. 

Emil Boc s-a abținut de la vot!

Liderii PNL au votat miniștrii propuși de partid în Guvernul Cîțu. Lista a fost validată după o ședință foarte tensionată, cu reproșuri la adresa lui Ludovic Orban. La vot, însă, au fost 63 de voturi pentru, 2 împotrivă și 5 abțineri. Împotriva listei de miniștri au votat Ilie Bolojan și Florin Roman, în timp ce Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Emil Boc, Dan Motreanu și Cristian Bușoi s-au abținut.


Miniștrii propuși de PNL pentru portofoliile deținute de partid sunt:

Ministerul Apărării Naţionale: Nicolae Ciucă;
Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu;
Ministerul Finanțelor Publice: Alexandru Nazare;
Ministerul Afacerilor Interne: Lucian Bode;
Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu;
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: Raluca Turcan;
Ministerul Energiei: Virgil Popescu;
Ministerul Agriculturii: Adrian Oroș;
Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu.


CITEȘTE ȘI:

Florin Cîțu, desemnat de președinte ca prim-ministru al României. Care sunt prioritățile sale?

abonare newsletter