Politică

REZULTATE alegeri Republica Moldova. Maia Sandu, victorie detașată, arată exit-poll-urile

Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, potrivit primelor rezultate exit-poll.

Foto: Facebook/ Maia Sandu Foto: Facebook/ Maia Sandu

 

Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, potrivit primelor rezultate ale exit-pollului realizat telefonic de Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice de la Chișinău.


 

Astfel, potrivit datelor obținute până la ora 20:00, cu o oră înainte de închiderea urnelor, 54,7 la sută dintre alegători au declarat că au votat cu Maia Sandu, în timp ce 45,3 la sută cu actualul președinte Igor Dodon.


 

 


 

Potrivit sondajului realizat de WatchDog.md, Maia Sandu ar fi obținut 54,7% din voturi, în timp ce președintele în funcție, Igor Dodon, a obținut doar 45,3%. Sondajul nu include voturi din diaspora, care în trecut s-au dus masiv spre candidatul pro-europen.


 

After-poll-ului telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice are o marjă de eroare de 2,2 la sută. În cadrul sondajul telefonic au fost contactate 2904 persoane care votaseră deja, iar rata celor care au refuzat să răspundă a fost destul de mare, de aproape 28 la sută. 1983 persoane au răspuns la întrebările din sondaj.


De asemenea, potrivit exit-poll-ului realizat de Intellect Group în colaborarea cu asociaţia SPERO, cu date doar din Republica Moldova, procentele arată altfel: Maia Sandu – 54,8%, Igor Dodon – 45,2%.

Maia Sandu este politician din Republica Moldova, președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). A deținut funcția de ministru al educației, având sarcina reformării sectorului de profil. Și-a început activitatea partinică, declarând drept scop – promovarea integrării europene a Republicii Moldova de pe poziții anti-oligarhice. Obținerea rezultatului al doilea la alegerile prezidențiale din 2016 a poziționat-o printre liderii opoziției.

CITEȘTE ȘI

Răsturnare de situație la alegeri prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon intră în turul 2

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter