Politică

Răsturnare de situație la alegeri prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon intră în turul 2

După prelucrarea datelor de la peste 99% din secţiile de vot din Republica Moldova, Maia Sandu are 35,88%, iar Igor Dodon - 32,79% din voturi. Şi în Diaspora, tot Maia Sandu e pe primul loc.

Răsturnare de situație la alegeri prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon intră în turul 2 Răsturnare de situație la alegeri prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon intră în turul 2

 

 


Maia Sandu a obţinut 35,88 % din voturile exprimate la secţiile de vot din Moldova la alegerile prezidenţiale de duminică, actualul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon fiind pe locul al doilea, cu 32,79% din voturi, conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală după centralizarea a peste a peste 99% din procesele verbale de la secţiile de vot din ţară, ceea ce înseamnă că ei vor intra în turul al doilea.

 


În diaspora, după înregistrarea a peste 89 % din procesele verbale, pe locul întâi se situează tot Maia Sandu - 69,48%, urmată de Renato Usatîi - 17,8 % şi de Igor Dodon - 3,66%.

Pe poziţia a treia, la votul din ţară se situează Renato Usatîi, cu 16,96%.


El este urmat de Violeta Ivanov - 6,53% şi de Andrei Năstase - 3,26%.

Octavian Ţâcu are 2,01%, iar Tudor Deliu - 1,38%.


Pe ultimul loc dintre cei opt aspiranţi la Preşedinţia Republicii Moldova se situează fostul primar al Chişinăului Dorin Chirtoacă, acesta obţinând 1,19 % din voturi.

Preşedintele Republicii Moldova este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Este declarat ales candidatul care a întrunit cel puţin jumătate din voturile alegătorilor ce au participat la alegeri.


Dacă nu este îndeplinită această condiţie, se organizează al doilea tur de scrutin, la care participă primii doi clasaţi.

CITEȘTE ȘI

Alegeri prezidențiale 2020, Republica Moldova. Unde și cum votează moldovenii la Cluj?

Ultimele Stiri
abonare newsletter