Politică

Dinu Criste (PMP), scos de pe lista consilierilor județeni. Lungu: „Nu a obținut scorul necesar pentru această funcție”

Conducerea PMP Cluj anunță că nu va valida mandatul părintelui Augustin Dinu Criste pentru funcția de consilier județean, cu toate că era primul pe lista candidaților, deoarece acesta nu ar fi obținut scorul promis la Primăria Flroești.

Dinu Criste (PMP), scos de pe lista consilierilor județeni. Lungu: „Nu a obținut scorul necesar pentru această funcție” Dinu Criste (PMP), scos de pe lista consilierilor județeni. Lungu: „Nu a obținut scorul necesar pentru această funcție”

 

 


Președintele Partidului Mișcarea Populară Cluj, senatorul Vasile Cristian Lungu, a declarat, pentru Monitorul de Cluj, că Augustin Criste, candidatul pentru funcția de primar al Floreștiului, nu a obținut scorul necesar pentru a ocupa acestă funcție, pierzând cei doi consilieri pe care PMP îi avea în Consiliul Local Florești și aducând partidul sub pragul electoral de 5%.

 


Senatorul susține că partidul i-ar fi impus candidatului încă dinaintea alegerilor obținerea unui scor de peste 5% în consiliul local al comunei, fiindu-i adus la cunoștiință că în caz contrar nu își va putea păstra locul în consiliul județean. Astfel, Augustin Criste, candidatul de pe primul loc pe lista consilierilor județeni, cât și Avram Fițiu, candidatul de pe locul doi, vor fi înlocuiți în CJ Cluj cu Sorin Pintea și Cosma Călin.

„Domnul Fițiu a ales să rămână la București, în funcția de subsecretar de stat. În ceea ce-l privește pe Dinu Criste, el nu a obținut scorul necesar pentru a ocupa această funcție. El a cerut cu câteva zile înaintea depunerii candidaturilor să fie pe prima poziție, iar noi l-am pus, cu speranța că va fi o locomotivă pentru partid și cu înțelegerea ca el să scoată 5% la Florești. Acets lucru nu s-a întâmplat și am pierdut doi consilieri locali pe care PMP îi avea în Florești. Eu i-am explicat lui Dinu, el e doar de o lună în partid și a obținut un scor sub așteptările noastre, deci nu are capacitatea morală să își revendice locul în Consilul Județean Cluj”, a declarat Cristian Lungu.


PMP i-a oferit la schimb prima poziție pe lista de senatori

Președintele PMP Cluj a afirmat că, îi schimb, organizația i-a oferit lui Augustin Criste primul loc pe lista de senatori pentru alegerile din decembrie, însă acesta nu a fost de acord să renunțe la locul din consiliul județean.

„I-am spus să rămână alături de partid, să muncească alături de echipa PMP și să facă campanie pentru alegerile din 6 decembrie, să își sacrifice din timpul petrecut cu familia, cu copiii, așa cum fac și ceilalți membri și va fi pe prima poziție la senatori, dar nu a fot de acord. El a vrut să rămână consilier până în decembrie și apoi să plece în Senat. Nu e bine să joci la atâtea capete”, a mai spus Lungu.


Criste amenință cu instanța

Augustin Criste a amenițat că, în cazul în care mandatul nu îi va fi validat, îl va da în judecată pe liderul PMP Cluj. Cristian Lugu spune că, în cazul în care acest lucru se va întâmpla, este pregătit să se apere în instanță.

„Este liber să meargă în instanță, noi o să ne apărăm, dar nu consider că are capacitatea morală să facă acest lucru, întrucât nu a obținut scorul promis partidului. Sunt vicepreședinți care coordonează mai multe comune, care au vechime în partid și s-au dedicat acestuia și consider că ei mertiă locurile în consiliul județean. Cei doi pe care PMP îi va trimite în CJ Cluj sunt Pintea Sorin, care a format cam 70 la sută din organizațiile locale din județ și Cosma Călin, un tânăr antrprenor local, care a fost alături de partid de doi ani încoace și care nu a refuzat nimic din ce i s-a cerut, și-a dovedit loialitatea”, a adăugat Lungu.


Criste, blat cu Horia Șulea?

Liderul PMP spune că a auzit speculații conform cărora Criste și-a direcționat voturile spre candidatul Horia Șulea, primarul în funcție care nu a reușit însă să câștige un nou mandat.

„Am auzit doar speculații, cum că e omul lui Horia, dar nu am dovezi, nu știu. Dacă însă a făcut blat cu el, nu a făcut altceva decât să își îngreuneze parcursul său în cariera politică”, a mai spus Lungu.

Amintim că, la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, PMP a obținut 4,46% pentru consiliul local Florești, în timp ce candidatul partidului la funcția de primar a obținut doar 3,58% din voturi. În ceea ce privește Consiliul Județean Cluj, PMP s-a situat la limita pragului electoral, cu un scor de 5,11%, urmând să trimită în forul județean doi consilieri.

CITEȘTE ȘI 

Cine intră în Consiliului Județean Cluj? LISTA consilierilor din fiecare partid

 

abonare newsletter