Politică

Liberalii iau totul într-o comună din Cluj. Au majoritate absolută în consiliul local, primarul fiind reales cu 100% din voturi

Partidul Național Liberal este partid unic în consiliul local al unei comune din județul Cluj. Cum este posibil?

Liberalii iau totul într-o comună din Cluj. Au majoritate absolută în consiliul local, primarul fiind reales cu 100% din voturi Liberalii iau totul într-o comună din Cluj. Au majoritate absolută în consiliul local, primarul fiind reales cu 100% din voturi

 

 


PNL a obținut peste 95% din voturile locuitorilor din comuna Recea-Cristur (716 voturi), lăsând singurul partid de opoziție, PRO România, cu doar 4,79% din voturile locuitorilor (36 de voturi).

 


Cum explică primarul rezultatul?

Primarul comunei, Alexandru Laurian Rus (PNL), reales cu 100% din voturi, întrucât nu a avut contracandidat, spune că rezultatul este urmare a proiectelor derulate de dânsul și de echipa sa în localitățile din comună, multe dintre investiții fiind realizate pe fonduri europene.

„Nu s-a întâmplat, s-a votat! Dacă vă uitați puțin cum se votează de când sunt eu primar aici, veți vedea că mereu am avut peste 75, 80 la sută. Așa nu s-a mai întâmplat până acum, am mai avut câte un consilier PSD. Nu campania a făcut diferența, ci rezultatele, fondurile europene atrase, fondurile guvernamentale. Am făcut ce și-au dorit locuitorii.


Am făcut asfaltare în șase localități, peste 22 de kilometri de străzi și poduri asfaltate, am construit capelă, am modernizat școlile, de la A la Z, grădiniță pe fonduri europene, 8,5 kilometri de drumuri agricole, tot pe fonduri europene, acum se lucrează la rețeaua de apă. Nu am primit decât felicitări din partea contracandidaților”, a declarat Alexandru Rus, pentru Monitorul de Cluj.

Rus, primarul comunei din 2004 încoace

La alegerile din 2016, PNL a obținut 7 din cele 9 mandate de consilieri locali, ceilalți doi consilieri aparținând Partidului Social Democrat. Alexandru Rus a câștigat duminică, 27 septembrie, cel de-al cincilea mandat de primar al comunei Recea-Cristur.


În Recea-Cristur funcționează cea mai mare fermă de bizoni din Europa. Investiţia, care se ridica în 2014 la 2,5 milioane de euro, aparţine omului de afaceri german Hans Kilger şi danezului Rudolf Kerner, care este crescător de animale. Directorul general al firmelor din România aparţinând celor doi investitori şi administrator al fermei de bizoni este fostul secretar de stat în Ministerul de Interne, Toma Rus.

CITEȘTE ȘI


ALEGERI LOCALE 2020. HARTA politică a județului Cluj. Cine sunt cei 81 de primari?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter