Politică

Primarul din Deveselu care a fost votat deși era mort nu este o premieră. Acest lucru s-a întâmplat și la Cluj!

Primarul din localitatea Deveselu care a câștigat alegerile locale, deși a murit din cauza Covid-19 înainte de vot nu este o premieră în România. Acest lucru s-a întâmplat și la Câmpia Turzii, în urmă cu 8 ani.

Primarul din Deveselu ales mort nu e o premieră. Acest lucru s-a întâmplat și la Cluj Primarul din Deveselu ales mort nu e o premieră. Acest lucru s-a întâmplat și la Cluj

 

 


Candidatul PSD, Ion Aliman, a decedat acum două săptămâni, însă buletinele au rămas definitive, el nu a fost eliminat de pe acestea și a fost susținut în continuare de către cetățeni.

 


Astfel, în comuna Deveselu, din Olt, alegerile au fost câștigate de fostul primar Ion Aliman, decedat pe 17 septembrie la Spitalul Colentina, din Capitală, după ce a fost infectat cu COVID.

„Am numărat deja voturile pentru Consiliul local și primar. Procentual, domnul Aliman a câștigat cu peste 70%. Dânsul neputând fi validat, deoarece a intervenit decesul după tipărirea buletinelor, consiliul local alege un viceprimar care preia atribuțiunile până la data stabilirii unor noi alegeri”, a declarat viceprimarul, Nicolae Dobre, pentru Libertatea.


Fost primar decedat, votat consilier local la Cluj

În anul 2012, la Câmpia Turzii, fostul primar al orașului la acea vreme, Ioan Vasinca, a apărut pe lista de consilieri locali, în ciuda faptului că a decedat cu 10 zile înaintea alegerilor. Acesta s-a stins la 1 iunie 2012, deoarece suferea de o boală incurabilă.

Astfel, Președintele Biroului Electoral Municipal Câmpia Turzii a declarat atunci că:


„Domnul Ioan Vasinca apare trecut pe lista de consilieri locali PDL Câmpia Turzii, unde ocupă prima poziție. Noi am constatat că s-a alocat un anumit număr de mandate pentru PDL, în ordinea de pe lista de consilieri locali, iar domnul Vasinca figurează printre ele. La validarea listei se va hotărî ca în locului lui Ian Vasinca să intre următorul membru PDL.”

CITEȘTE ȘI:


Primarul din Deveselu a câștigat alegerile locale, deși a murit din cauza COVID-19 înainte de vot

 

Un primar a murit în noaptea de alegeri, după ce câștigase un nou mandat

 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter