Politică

SURPRIZĂ la PSD pentru alegerile locale. Cine sunt candidații pentru Consiliul Local Cluj-Napoca?

Organizația PSD Cluj a stabilit lista candidaților la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

SURPRIZĂ la PSD pentru alegerile locale. NICIUN consilier în funcție nu este pe lista candidaților SURPRIZĂ la PSD pentru alegerile locale. NICIUN consilier în funcție nu este pe lista candidaților

 

 


Anca Ciubancan, președintele organizației PSD Cluj-Napoca, a declarat că listele candidaților la alegerile locale au fost depuse astăzi la Biroul Electoral Județean. Ea susține că dintre candidați, 80% sunt „nume noi”, persoane tinere, însă, surpriză, niciunul dintre actualii consilieri locali ai PSD nu se regăsesc pe listele pentru alegerile de luna viitoare.

 


„Am terminat listele, în primul rând. Candidații sunt subsemnata, Anca Ciubancan, pe locul doi, domnul Valentin Cuibus, pe locul trei, domnul consilier județean Vladimir Mătușan, pe patru - Glăvan Mădălin. Candidatul pentru funcția de primar este domnul Valentin Cuibus.

Eu promovez meritocrația și consider că toți cei care se regăsesc pe această listă sunt puși pe baza muncii, a efortului ce l-au făcut în ultimele nouă luni de zile și eu consider că a fost o decizie înțeleaptă din partea mea și a colegilor. Cred 80% dintre colegi sunt nume noi, tineri și chiar și eu sunt printre ei. Nu, niciun consilier actual nu este pe listă. Am spus, promovăm meritocrația. Cred că am spus destul”, a declarat Anca Ciubancan.


Ce propuneri are Cuibus pentru Cluj-Napoca?

Candidat pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, dar și al doilea pe listele de consilieri locali, Valentin Cuibus consideră că orașul are o problemă în ceea ce privește locurile în creșe și grădinițe, în legătură cu infrastructura rutieră și cu locuințele sociale, lucru pe care își dorește să le schimbe, dacă va ajunge în funcția de primar.

„Cred că stăm foarte prost cu grădinițele, cred că stăm foarte prost cu creșele, cred că facem greșeli în momentul când dăm autorizație de construcție, cum am dat drumul în Bună Ziua, fără să ținem cont că nu avem o școală, fără să ținem cont că nu avem o grădiniță în zonă. Avem o problemă cu infrastructura pentru că intrarea, atât dinspre Florești, cât și cea dinspre Baciu sunt un dezastru și terorizează pe toată lumea. Sunt probleme sociale, de asemenea, și cred că locuințele sociale sunt o problemă în condițiile în care chiriile sunt atât de mari. Sunt multe lucruri pe care o să le lansăm și propunem cheltuirea în alt fel a banului public, alte soluții pentru resursele financiare care practic sunt ale fiecăruia dintre noi. Urmează să discutăm și despre alieanțe, parteneri și despre ceea ce vrem să facem”, a declarat Valentin Cuibus.


Nu e un secret, inițial am spus „nu”

Candidatul PSD la funcția de primar spune că inițial nu a acceptat propunerea, însă, în cele din urmă, a fost convins de colegi. Mai mult, el susține că în sondajele realizate de partid, el a înregistrat cel mai mare scor dintre politicienii luați în calcul.

„Au fost mai multe nume. S-au făcut sondaje în care a fost și actualul președinte, a fost și fostul prefect al Clujului, domnul Cherecheș, a fost și președintele organizației municipale, s-au măsurat mai multe persoane, probabil ținând cont de experiența pe care o aveam, cei care au răspuns au mers în mare măsură pe numele meu. Nu e niciun secret că inițial am spus „nu”, o dată, de două ori, de trei ori, până la urmă, am considerat că avem o obligație față de partidul în care sunt de 25 de ani. Nu cred în ideea mișcării dintr-un partid în altul și în condițiile acestea, am acceptat candidatura.


Nu va fi foarte simplu, trebuie să recunoaștem că Cluj-Napoca e un oraș orientat mult spre dreapta, aveam nevoie de timp pentru a pune pe picioare organizația, erau mai multe motive pentru care inițial am spus nu, dar în final, m-au convins”, a completat Cuibus.

Amintim că Alexandru Cordoș, președintele organizației PSD Cluj, este propunerea partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, însă, deocamdată, lista candidaților nu a fost dată publicității.

 

CITEȘTE ȘI

Liderul PSD Cluj: „PNL a ridicat traseismul politic la rang de valoare liberală”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter