Politică

SURPRIZĂ la Oradea. Bolojan NU VA CANDIDA pentru un nou mandat de primar

Presa locală bihoreană scrie că actualul primar al Oradiei, Ilie Bolojan, nu va candida pentru un nou mandat.

SURPRIZĂ la Oradea. Bolojan NU VA CANDIDA pentru un nou mandat de primar SURPRIZĂ la Oradea. Bolojan NU VA CANDIDA pentru un nou mandat de primar

 

 


Actualul primar al Oradiei, Ilie Bolojan, intenţionează să candideze, după 12 ani de mandat în fruntea oraşului, la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, potrivit ebihoreanul.ro.

 


 

Decizia în acest sens ar urma să fie formalizată în reuniunea Biroului Permanent Judeţean al PNL Bihor la finele acestei săptămâni, când reprezentanţii liberalilor din Oradea, întruniţi în Biroul Permanent Municipal, ar urma să se pronunţe şi asupra unei alte candidaturi-surpriză, la Primăria municipiului, pentru actualul viceprimar Florin Birta.

Surse citate de publicație afirmă că aceste decizii ar fi întemeiate pe rezultatele unor sondaje care au indicat că tandemul Bolojan-Birta va aduce cele mai multe voturi atât la Consiliul Local Oradea, cât şi la Consiliul Judeţean Bihor, în ambele foruri liberalii fiind creditaţi cu aproximativ 50% din mandatele legislaturii 2020-2024.


Un alt element decisiv ar fi, însă, hotărârea lui Bolojan de a aplica şi la Consiliul Judeţean modelele de management bazate pe eficienţă pe care le-a utilizat şi în conducerea Primăriei Oradea, fruntaşă la accesarea de fonduri europene pentru diverse proiecte de dezvoltare locală.

 


CITEȘTE ȘI

O prietenie pe care politica nu o poate distruge. Deși a fost suspendat din PNL, Șulea îl susține pe Tișe la Consiliul Județean

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter