Politică

Străzi de PĂMÂNT în orașul de 5 stele! „Praf și pulbere în cele mai noi cartiere din Cluj”

Dincolo de zona centrală și arterele principale, străzile din cartierele noi ale municipiului Cluj-Napoca sunt încă departe de pretențiile orașului european de cinci stele.

Străzi de PĂMÂNT în orașul de 5 stele! „Praf și pulbere în cele mai noi cartiere din Cluj” Străzi de PĂMÂNT în orașul de 5 stele! „Praf și pulbere în cele mai noi cartiere din Cluj”

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, candidat la Primăria municipiului Cluj-Napoca, și Ovidiu Nistor, candidat al Alianței USR-PLUS la funcția de consilier județean, au efectuat o vizită în cartierul Europa. Cei doi arată că, în timp ce zona centrală a orașului se dezvoltă exemplar, în cartiere situația este diametral opusă, existând încă străzi de pământ.

„Zona Europa geme de construcții ilegale sau blocuri între case”

„Am luat la pas ulițele orașului nostru comoară, doar în zona centrală. După cum se vede, dincolo de arterele principale, la doi pași de centrul orașului, străzile sunt praf și pulbere în cele mai noi cartiere. Strada Mikó Imre, care face legătura dintre strada Eugen Ionescu și Calea Turzii este una dintre cele mai distruse străzi din Cluj-Napoca”, afirmă Emanuel Ungureanu.


 


„Zona geme de construcții ilegale sau blocuri între case, nu există trotuare, locuri de joacă, copiii se joacă în praf, la marginea drumului. Nu există creșe și grădinițe, peste tot domină gunoaiele și debandada. Imaginile par ireale, din păcate sunt cât se poate de reale. Soluții sunt, se pot aplica rapid, le-am identificat ușor, alături de echipa mea de nota 10!”, mai spune deputatul clujean.

PUZ-urile asigură conexiunea „doar pe hârtie”, realitatea în teren este alta

La rândul său, Ovidiu Nistor este de părere că zona a fost neglijată atât de autorități, cât și de dezvoltatorii imobiliari care trebuiau să pună la dispoziția locuitorilor toate funcțiunile necesare unui trai decent. El spune că multe Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) asigură conexiunea „doar pe hârtie”, venind în schimb și cu soluții pentru rezolvarea problemelor.


„Ca soluții propunem urmarea ordinii firești a lucrurilor. Întâi facem infrastructura, dotăm cu rețele edilitare următoarele ansambluri imobiliare, după care se dezvoltă blocurile. Aici, din păcate, am văzut că mai întâi s-au făcut blocurile, iar pe urmă de infrastructură nu s-a mai ocupat nimeni. Altă problemă este la recepția lucrărilor, ele sunt recepționate fără a avea dotările și utilitățile promise atunci când au fost obținute autorizațiile sau PUZ-ul. Aceste străzi trebuie verificate dacă sunt în domeniul privat sau în domeniul public”, spune Nistor.

CITEȘTE ȘI:


„Boc e SUPERPOPULAR, șansele sunt MICI!”, recunoaște Emanuel Ungureanu. De ce candidează deputatul la Primăria Cluj-Napoca?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter