Politică

Dâncu, contestat de liderii PSD din sudul ţării:„Să vină să își ceară scuze în fața partidului”

Mai mulți lideri PSD i-au cerut lui Vasile Dâncu să își ceară scuze pentru afirmațiile făcute în trecut.

Vasile Dâncu, contestat de mai mulți lideri PSD Vasile Dâncu, contestat de mai mulți lideri PSD

 

 


Vasile Dâncu a fost ales președinte interimar al Consiliului Național PSD după o ședință tensionată între social-democrați. Sociologul a fost propus de Marcel Ciolacu, însă această decizie a fost contestată dur de Marian Oprișan (Vrancea), Marian Mina (Giurgiu) sau Niculae Bădălău (Giurgiu).

 


„E un om de stânga, un profesor respectat, a fost vicepremier, ministru al dezvoltării. a coordona departamentele PSD, un motor de reformă și restructurare pentru partid”, a fost caracterizarea lui Marcel Ciolacu pentru Vasile Dâncu.

Vasile Dâncu, revenire în forță în PSD

Sociologul s-a înscris anul trecut în organizația județeană din Bistrița-Năsăud, iar acum a revenit în mod oficial într-o funcție de conducere a partidului. Dâncu este un apropiat al lui Adrian Năstase, Mircea Geoană sau Liviu Dragnea.


PSD-iștii din sud nu l-au vrut pe Dâncu

Alegerea lui Vasile Dâncu în fruntea Consiliului Național PSD nu a picat foarte bine unora din partid. Dumitru Buzat, Niculae Bădălău, Marian Oprișan sau Marian Mina fiind cei mai aprigi contestatari.

Conform unor surse social-democrate, Marian Mina, președintele CJ Giurgiu, a avut un mesaj tranșant pentru Dâncu:„Să vină în fața partidului să își ceară scuze. El a jignit organizațiile din sud. Dacă a stat la masă cu Florian Coldea și Codruța Koveși nu cred că ar trebui să ajungă președinte al Consiliului Național”, au fost vorbele care au aruncat în aer atmosfera din PSD.


Citește și:

Vasile Dâncu s-a decis între „U” Cluj și CFR. Pe cine susține sociologul în fotbalul clujean

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter