Politică

A început bătălia electorală? Săgeți de la distanță între Ungureanu și Boc pe tema cazurilor COVID-19 din Primăria Cluj-Napoca

Deputatul Emanuel Ungureanu, candidatul USR-PLUS la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, a anunțat, miercuri dimineață, un nou caz de coronavirus la Primărie.

A început bătălia electorală? Săgeți de la distanță între Ungureanu și Boc pe tema infectărilor cu COVID-19 din Primăria Cluj-Napoca A început bătălia electorală? Săgeți de la distanță între Ungureanu și Boc pe tema infectărilor cu COVID-19 din Primăria Cluj-Napoca

Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia pentru sănătate și familie în Camera Deputaților, a anunțat pe pagina sa de Facebook al optulea caz de coronavirus în rândul angajaților din Primărie. Conform parlamentarului clujean, persoana infectată lucrează la parterul clădirii, intrarea de pe strada Petru Maior.

Un nou caz de COVID-19 la Primăria Cluj-Napoca! Ați numărat la ce număr s-a ajuns? Nicio problemă. Funcționarul confirmat astăzi (miercuri – n.r.) lucrează tot la parterul Primăriei, intrarea din strada Petru Maior. DSP Cluj nu închide acea zonă infectată, nu o dezinfectează, pe culoar este o singură toaletă comună”, a scris Ungureanu, pe Facebook.


Deputatul nu l-a menajat nici pe președintele României, Klaus Iohannis, cel care s-a prezentat marți fără mască de protecție la summit-ul Consiliului European de la Bruxelles. „O zi cu sănătate vă doresc și să nu faceți ca Iohannis, el nu poartă mască decât când vrea, pentru că el se testează des și nu pe banii lui...”, a mai precizat Emanuel Ungureanu.

Primarul Emil Boc: „Toți vorbesc vrute și nevrute!”

De partea cealaltă, la începutul ședinței extraordinare de Consiliu Local de miercuri, primarul Emil Boc a declarat că, la Cluj, situația este încă „sub control”, dar poate să crească oricând numărul de cazuri de COVID-19. El a avut și un mesaj voalat pentru criticile aspre aduse la modul în care a fost gestionată situația ivită la Primăria Cluj-Napoca. „Libertatea de exprimare în această țară este garantată pentru toată lumea, toți vorbesc vrute și nevrute, dar legea și responsabilitatea se respectă și în Primăria Cluj-Napoca”, a declarat Boc.


„Primăria Cluj-Napoca are 3.172 de angajați la creșe, Poliția Locală, Spitalul «Clujana», asistență socială, parcări, aparatul de specialitate. Avem opt cazuri de COVID-19 confirmate. Vă asigur, că prima atitudine pe care am avut-o a fost responsabilitate și calm. Știu că nu este un moment plăcut când ți se comunică rezultatul pozitiv. Nu are nicio vină persoana care, din nefericire, are acest virus, nu trebuie să se simtă vinovat”, a spus edilul.

Fac apel la responsabilitate și calm, iar dacă avem calm și responsabilitate, lucrurile sunt clare și știm exact ce avem de făcut. Să urmăm exact prevederile legii, care ne spune că atunci când există caz pozitiv, se face anchetă epidemiologică, se stabilesc contacții direcți, se izolează la domiciliu. Pentru cei care au simptome, se face testarea, după care Primăria apelează și la alte modalități alternative – dezinfectare, concedii acordate, muncă la domiciliu, deja am generalizat-o în Primărie”, a continuat Emil Boc.


„Ținem situația sub control, toți cei opt colegi se simt bine, sunt în regulă, nu au problemă de nicio natură care să le pună în pericol sănătatea sau viața. Alți colegi se află în izolare la domiciliu, conform prevederilor legale stabilite de către ancheta epidemiologică. Am discutat cu autoritățile sanitare, nu există testare în masă, nu există prevederi legale pentru așa ceva. Am întrebat de ce, mi s-a explicat că, dacă s-ar aplica testarea în masă, s-ar pune în pericol testarea celor care au simptome și care au probleme grave de sănătate”, a conchis primarul.

Ce recomandări are Emil Boc pentru clujeni?

„Recomand cu sinceritate și cu toată forța purtarea măștii cât mai mult cu putință în spații deschise aglomerate, dincolo de obligativitatea purtării ei în spațiile închise. Vă rog să purtați mască, dragi clujeni, este minimul pe care îl putem face pentru a ne proteja și a ține sub control situația”, este mesajul lui Emil Boc.


„Știu că în cultura noastră masca nu este un lucru obișnuit, dar trebuie să devină o obișnuință, să facă parte din rutina noastră pentru o perioadă de timp. Nu este plăcut, este vară, știu inconvenientele, dar trebuie să înțelegem că în vremuri excepționale avem nevoie și de atitudini deosebite, dragi clujeni!”, a mai spus edilul.

 


CITEȘTE ȘI:

Din septembrie, elevii se pregătesc de un sistem „hibrid”. Ce investiție pregătește Primăria Cluj-Napoca pentru noul an școlar?
 

abonare newsletter