monitorulcj.ro Menu
Politică

Primar din Cluj, dat jos din funcție după ce a fost condamnat pentru abuz în serviciu

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a semnat astăzi ordinul privind încetarea mandatului primarului Gabriel Alexandru Duma, condamnat la închisoare pentru corupție.

Primar din Cluj, dat jos din funcție după ce a fost condamnat pentru abuz în serviciu

Primarul comunei Valea Ierii din județul Cluj a fost destituit din funcție de către prefectul Clujului, Mircea Abrudean, după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în formă continuată. 

„Azi a fost emis Ordinul prefectului privind constatarea incetarii de drept a mandatului de primar al comunei Valea Ierii, judetul Cluj, al domnului Duma Gabriel-Alexandru, ca urmare a condamnarii, prin hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.


Condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare

Primarul comunei Valea Ierii, Gabriel Alexandru Duma, a fost condamnat definitiv în luna iunie de către Curtea de Apel Cluj, într-un dosar în care a fost judecat pentru abuz în serviciu, în formă continuată. Pedeapsa primită este de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani.

Acestuia i s-a interzis, ca pedeapsă complementară, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani.


Primarul este obligat să facă și muncă în folosul comunității. ”În baza art.93 al.3 C.pen. pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei com. Valea Ierii/ Primăriei com. Iara.”, precizează instanța.

Conform acuzațiilor procurorilor, primarul din Valea Ierii împreună cu dirigintele de șantier al unei lucrări din comună (Ioan Boca), finanțată prin Ministerul Dezvoltării, ar fi întocmit documente din care reieșea că stadionul construit are și pistă, dar în realitate nu avea.


Recent, un alt primar din județul Cluj și-a pierdut mandatul, prin ordinul Prefectului, după ce a fost condamnat definitiv de instanță. Primarul comunei Tritenii de Jos Sașa Valer a fost destituit din funcție de către prefectul județului Cluj Mircea Abrudean ca urmarea a condamnării definitive la doia ani de închispare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

CITEȘTE ȘI


Consilierul care a distribuit poza cu o actriță porno, dat afară din PSD Câmpia Turzii