monitorulcj.ro Menu
Politică

PRO România și-a desemnat candidatul la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca

PRO România și-a desemnat candidatul la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca

Dan Codrean este candidatul PRO România la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Dan Codrean, candidatul PRO România la Primăria Cluj-Napoca este avocat și, timp de un an, a ocupat funcția de subprefect al județului Cluj, având peste 15 ani de experiență politică.

„Cluj-Napoca este locul în care m-am născut și care m-a format ca adult; este locul în care îmi cresc copilul și locul în care mi-aș dori să îmi văd crescând și nepoții.  Simt că generația noastră poartă o responsabilitate enormă pentru acest oraș: noi suntem cei care decidem unde va fi Clujul peste 20 de ani: în topul orașelor europene din punct de vedere al calității vieții (cu tot ceea ce presupune – trafic decongestionat, creșterea puterii de cumpărare, viață culturală efervescentă, servicii sociale adecvate) sau ne limităm la a fi unul dintre cele mai moderne orașe din România, dar fără să depășim acest statut și să intrăm în următoarea ligă”, a declarat Dan Codrean.


Potrivit unui comunicat emis de PRO România Cluj, programul propus de Dan Codrean pentru municipiul Cluj-Napoca este canalizat pe patru direcții: administrație, infrastructură și urbanism, economie, societate, fiecare dintre acestea fiind dezvoltate din perspectiva internaționalizării. Proiectele pe care candidatul PRO România la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca le propune urmăresc, printre altele, profesionalizarea personalului administrativ, digitalizarea serviciilor publice, crearea unor inele de circulație pentru decongestionarea traficului și  punerea în valoare a arhitecturii istorice din centru, se mai arată în documentul citat.

„Sunt absolut convins că orice demers pentru a așeza Clujul pe harta orașelor importante din Europa (nu doar din punct de vedere al festivalurilor, așa cum este acum) trebuie abordat prin prisma principiilor inovației, care asigură eficacitatea și eficiența utilizării resurselor publice. Sunt un om al dialogului, iar profesia m-a învățat să privesc întotdeauna lucrurile din mai multe perspective pentru a putea avea o imagine amplă asupra realității și a putea găsi cele mai bune soluții˝, a mai arătat Dan Codrean.


Dan Codrean (38 de ani) este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, membru în Baroul Cluj din 2006, specialist în lobby și advocacy, mediator și arbitru la Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Cluj.

CITEȘTE ȘI


Remus Lăpușan (PRO România) și-a anunțat candidatura la șefia Consiliului Județean Cluj