Politică

Veste proastă pentru proprietarii de teren din Mănăștur. Polemică în Consiliul Local privind exproprierile la Baza Sportivă „La Terenuri”

Întrunit în ședința ordinară de marți, desfășurată online, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a decis soarta plângerii formulate de 15 clujeni, proprietari de teren în cartierul Mănăștur.

veste-proasta-pentru-proprietarii-de-teren-din-manastur-polemica-in-consiliul-local-privind-exproprierile-la-terenuri veste-proasta-pentru-proprietarii-de-teren-din-manastur-polemica-in-consiliul-local-privind-exproprierile-la-terenuri

După ce, la sfârșitul lunii aprilie, Primăria municipiului Cluj-Napoca a semnat contractul de proiectare și execuție pentru noua Bază Sportivă „La Terenuri”, 15 clujeni acuză că în raportul de evaluare realizat de către expert s-ar fi strecurat „o eroare care afectează grav” valoarea despăgubirilor pentru proprietarii de teren din zona respectivă, în urma exproprierilor.

În pofida plângerilor, Comisia juridică și Comisia de buget a Primăriei au propus respingerea respingerea acestora, respectiv menținerea hotărârii. Din cele 26 de voturi valabil exprimate, 20 de consilieri locali au votat „pentru”, trei au votat „împotrivă”, iar alți trei s-au abținut de la vot, astfel că plângerea mănășturenilor a fost respinsă.


Consilierul local Tothfalusi András este de partea clujenilor din Mănăștur

„Cu referire la expertiza «La Terenuri», este o eroare clară a expertului, așa reiese din expertiza făcută. Au făcut o încadrare eronată a terenurilor, eu propun admiterea plângerii prealabile”, a precizat consilierul local Tothfalusi András (PSD+ALDE), precizând că va depune un amendament în acest sens.

După o mică bâlbâială în plenul Consiliului Local, viceprimarului Dan Tarcea i s-a atras atenția că nu se va modifica nimic în cadrul plângerii. Practic, nu există posibilitatea depunerii unui amendament. Singura soluție rămasă pentru consilierul Tothfalusi a fost să voteze împotriva respingerii plângerii și împotriva menținerii hotărârii.


CITEȘTE ȘI:

Începe războiul „La Terenuri”! Proprietarii de teren din Mănăștur, supărați pe despăgubiri. Ce dovezi aduc clujenii, ce răspund autoritățile?

 


Frumos proiectul „La Terenuri”, dar se vrea și mai mult! Grădinile din Mănăștur, integrate în cea mai modernă bază sportivă din Cluj?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter