monitorulcj.ro Menu
Politică

Iohannis: „Respectăm acum regulile ca să le putem relaxa cât mai repede!” Cum își petrece sărbătorile președintele?

Iohannis: „Respectăm acum regulile ca să le putem relaxa” Cum își petrece sărbătorile președintele?

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a subliniat că măsurile impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus trebuie respectate cu stricteţe pentru a se ajunge la o relaxare a acestora.

„Vremea este frumoasă, auzim la ştiri că sunt unele ţări unde se face un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe faţă: noi, în România, nu suntem în această fază; la noi, în România, din păcate, numărul de cazuri creşte, numărul de persoane care sunt tratate în urgenţe creşte şi chiar dacă ne dorim cu toţii să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm”, a precizat șeful statului, după ce a vizitat Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

„Depinde de noi cât mai durează până putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor, fiindcă această infecţie, acest virus merge de la om la om. Dacă respectăm, aş spune chiar cu sfinţenie, regulile impuse de autorităţi – să nu ne întâlnim cu autorităţi, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieşim din casă numai atunci când trebuie –, atunci cu siguranţă vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viaţa”, a afirmat Iohannis.


El a spus că dacă va exista o relaxare prea rapidă, se poate ajunge „în faza în care aceste măsuri trebuie prelungite încă luni de zile şi nimeni nu-şi doreşte aşa ceva”. „Măsurile trebuie respectate cu stricteţe în continuare pentru a ajunge şi noi la momentul potrivit, în situaţia să relaxăm unele dintre aceste măsuri”, a arătat şeful statului.

De Paște, toată lumea acasă!

Preşedintele îndeamnă românii să stea acasă de Paşte şi spune că el va celebra această sărbătoare creştină, duminică (n.red. de Paștele catolic), alături de soţia sa, Carmen, fără să meargă la biserică. Astfel, liderul de la Palatul Cotroceni i-a îndemnat pe toţi românii să sărbătorească Paştele catolic sau Paştele ortodox în casă.


„Avem în continuare două sărbători pascale. Acum, duminică, este Învierea Domnului pentru creştinii catolici, evanghelici, unitarieni, iar în cealaltă duminică, pentru creştinii ortodocşi, pentru greco-catolici, pentru alţii. Eu, personal, voi sărbători Învierea Domnului, acum, duminică şi pot să vă spun ce o să fac eu. O să stau acasă, împreună cu soţia mea, Carmen. Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm Lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări Liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă şi ne vom ruga. Asta mă aştept, dragi români, să faceţi cu toţii”, a transmis Iohannis.

„S-ar putea să fie grav!”

El a subliniat cât de importantă este respectarea indicaţiilor autorităţilor, în contextul epidemiei de COVID-19, mai ales de sărbători.


„Este greu, ne cade greu. De obicei de Paşte ne întâlnim cu prietenii, cu familia, ieşim afară. De data aceasta nu se poate. Este foarte, foarte important să respectăm şi acum, de sfintele sărbători, regulile impuse de autorităţi. Fiindcă dacă acum scăpăm din mână această epidemie, vă spun că s-ar putea să fie foarte grav şi să fie grav pentru foarte multă lume”, a avertizat şeful statului.

CITEȘTE ȘI:


Starea de urgență SE PRELUNGEȘTE cu încă o lună

CITEȘTE ȘI:

Combaterea COVID-19 fără stare de urgență? Deputat: „Forțele de ordine fac exces de zel!”