Politică

Ponta îi scrie lui Franks, dar „uită” să aducă dovezi

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/10_ziua/05-victor ponta presedinte psd conferinta psd_sc_001.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri că i-a trimis o scrisoare şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, în care reclamă că actuala guvernare înfiinţează posturi de directori în companii de stat în timp ce „din aceleaşi societăţi sunt daţi afară oameni”.

„I-am adus la cunoştiinţă o situaţie punctuală existentă într-o zonă pe care eu o reprezint în Parlament, în Gorj, dar care există şi în alte părţi: în societăţile cu capital de stat în care se fac disponibilizări - de exemplu la Complexul energetic de la Rovinari au plecat aproape 800 de persoane în şomaj - s-au creat funcţii de director pentru cei de la UNPR, cei care trădând ajută PDL să rămână la guvernare. Îi cer domnului Franks să constate că angajamentele României faţă de FMI privind restructurarea companiilor şi regiilor cu capital de stat sunt încălcate pe criteriile cele mai josnice politic”, a spus Ponta, vineri, la Cluj-Napoca.

În opinia preşedintelui PSD, dacă asemenea acorduri nu se respectă şi dacă tăierile se fac numai de la „oamenii amărâţi, nemembri de partid ai PDL sau ai UNPR”, înseamnă că aceste acorduri sunt „ilegitime şi nu mai au niciun fel de finalitate”.


Liderul PSD nu a putut aduce însă nici un exemplu concret prin care să susţină acuzaţiile din scrisoarea adresată lui Jeffrey Franks.

abonare newsletter