Politică

Primăriile din judeţul Cluj primesc bani cu ţârâita de la Consiliul Judeţean

La primarii PNL dăm cât cer, la cei din PSD tăiem la sânge. Aşa se împart banii în Consiliul Judeţean.

Fondul de rezervă al Consiliului Judeţean Cluj se va diminua cu aproximativ 90.000 de euro după ce mai mulţi primari au solicitat ajutoare financiare pentru diverse lucrări de reparaţii.

Asfaltări de drumuri, săparea unor puţuri, reparaţii la şcoli sau repararea unor străzi, primarii, cei mai mulţi de la PSD, au solicitat sume consistente de la Consiliul Judeţean, dar se vor alege cu firimituri.


De exemplu, Primăria comunei Ceanu Mare, condusă de un primar de la PSD, a solicitat acordarea unui ajutor în sumă de 145.000 lei din fondul de rezervă al bugetului judeţului pentru repararea clădirii în care funcționează școala gimnazială și grădinița din localitatea Boian și reconstrucția acoperișului clădirii școlii din Bolduț. Primarul spune că aceste obiective se află într-o stare avansată de deteriorare, iar comuna nu dispune de fondurile necesare remedierilor necesare.

Consiliul Judeţean va aloca Primăriei Ceanu Mare suma de 60.000 de lei, mai puţin decât jumătate decât suma cerută.


Şi Primăria comunei Mărișel a solicitat acordarea unui ajutor în sumă de 285.715 lei din fondul de rezervă al bugetului în vederea asfaltării drumului vicinal Bozgaieni care duce la pârtiile Mărișel, pe o lungime de 1,048 km. “Drumul prezintă un interes local și județean deosebit ținând cont de faptul că asigură accesul la pârtiile de schi Mărișel. Drumul vicinal Bozgăieni este în prezent impracticabil iar prin lucrările de întreținere s-ar putea integra la sistemul de sensuri unice propuse pentru fluidizarea circulației în zonă”, spune primarul din Mărişel, tot PSD-ist.

Consiliul Judeţean a aprobat doar alocarea sumei de 175.000 lei.


O altă situaţie o regăsim la Sic. Acolo, primarul independent a solicitat un ajutor financiar de  289.500 lei pentru decolmatarea Văii Mari care, spune el, “ar reprezenta un pericol iminent de inundare a terenurilor și caselor locuite din apropierea cursului văii”. Această vale străbate comuna Sic pe o distanță de aproximativ 2 Km.

Forul judeţean a aprobat doar 40.000 lei pentru Sic.


Mai norocos a fost primarul PSD din comuna Aşchileu care a solicitat un sprijin financiar de 70.000 de lei şi va primi 60.000 de lei. Banii vor merge în vederea săpării a trei puțuri, montarea unui bazin de colectare pentru a asigura  cantitatea de apă potabilă  necesară consumului zilnic de către populația comunei Așchileu, sat Așchileu Mare şi branșării grădiniței din satul Așchileu Mare la apa de la rețeaua publică pentru funcționarea acesteia conform normelor igienico sanitare.

Şi Primăria Comunei Cătina, condusă de un primar PSD, a solicitat şi primit 40.000 lei pentru refacerea străzilor în urma fenomenelor meteorologice deosebite din perioada lunii mai 2019..


Dacă eşti primar PNL, cât ceri, atât primeşti

Primăria Comunei Tureni a solicitat şi a primit un sprijin financiar de 40.000 lei din fondul de rezervă al bugetului judeţului pentru repararea unor branșamente de apă afectate de fenomenele meteorologice deosebite care au avut loc în luna mai 2019.

Ultimele Stiri
abonare newsletter