Politică

Hop-țop, din PSD în PNL! Cristian Matei, primarul din Turda, a sărit în barca liberalilor

Exclus din Partidul Social Democrat (PSD), primarul municipiului Turda, Cristian Matei, și-a înregistrat adeziunea la Partidul Național Liberal (PNL).

Hop-țop, din PSD în PNL! Cristian Matei, primarul din Turda, a sărit în barca liberalilor, sursă foto: Facebook Cristian Matei Hop-țop, din PSD în PNL! Cristian Matei, primarul din Turda, a sărit în barca liberalilor, sursă foto: Facebook Cristian Matei

Fostul președinte al PSD Turda, dar și alți foști membri ai conducerii PSD Turda și-au înregistrat, vineri, adeziunile la PNL. Cererile de adeziune au fost înregistrate la PNL Cluj, în condițiile în care Biroul Politic Local al PNL a fost dizolvat prin demisia conducerii liberale, potrivit infoaries.ro. Trei consilieri locali PNL, printre care ex-președintele PNL Turda, Nicolae Giurgiu, au demsionat recent, după ce conducerea județeană a liberalilor a anunțat că primarul social-democrat va trece la PNL.

În trecut, Cristian Matei a criticat opoziția liberală de la Turda, numindu-i pe consilierii PNL „habarniști și răuvoitori”. De partea cealaltă, liberalii au constestat modul în care Cristian Matei conduce orașul, de la lipsa de transparență, la angajările pe criterii politice. Însuși primarul din Turda, pe vremea când Uniunea Social-Liberală (USL) a luat sfârșit, i-a acuzat pe liberali de trădare, acuzându-i că „dau afară PSD” din administrația publică a municipiului Turda.


PNL Turda neagă informația

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, vă comunicăm următoarele: la organizația PNL Turda nu a fost depusă nicio cerere de adeziune la Partidul Național Liberal de către Matei Cristian Octavian sau alți foști membri PSD. Informația ca cel menționat mai sus este validat ca membru PNL este falsă și fără temei. Încercările de intoxicare cu informații false fac parte dintr-o campanie bine orchestrată de decredibilizare a organizației PNL Turda și de diminuare a încrederii cetățenilor în valorile promovate de Partidul Național Liberal”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a organizației municipale.

Vă reamintim că, în cursul zilei de miercuri, fostul deputat PSD de Cluj Cristina Burciu a trecut și ea la grupul parlamentar al PNL, după ce la sfârşitul lunii octombrie anunţase că va vota învestirea Guvernului Orban, pe motiv că „România trebuie să intre într-o zonă de stabilitate”. Preşedintele PSD Cluj, Liviu Alexa, a reacţionat ulterior la anunţul făcut de Burciu, spunând că aceasta „a înşelat încrederea şi votul clujenilor”, cu ajutorul cărora a ajuns în Parlament.


CITEȘTE ȘI: Cristian Matei, primarul din Turda, exclus din PSD. Nasra: „Vor să distrugă organizația!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter