Politică

Răscoala de la Bobâlna! Ultimele fiefuri PSD din Cluj. După Diaconu, Sânmărtin a ales Dăncilă

Catastrofă pentru PSD în județul Cluj! Viorica Dăncilă a reușit să atragă voturile de partea sa în doar două comune: Bobâlna și Sânmărtin.

Răscoala de la Bobâlna! Ultimele fiefuri PSD din Cluj. După Diaconu, Sânmărtin a ales Dăncilă Răscoala de la Bobâlna! Ultimele fiefuri PSD din Cluj. După Diaconu, Sânmărtin a ales Dăncilă

Din cele 30 de primării adjudecate de PSD Cluj la alegerile locale din 2016, doar localnicii din două comune au fost de partea candidatului social-democraților la alegerile prezidențiale.

Astfel, în Bobâlna și localitățile care aparțin de această comună condusă de Augustin Mureșan au fost înscriși pe listele permanente 699 de votanți, restul votând pe liste suplimentare. S-au prezentat la vot 809 cetățeni, dintre care 399 au votat cu Iohannis și 410 cu Viorica Dăncilă.


De asemenea, în comuna Sânmartin, condusă de Ioan Fartan, au fost înscriși pe listele permanente 1.145 de alegători. S-au prezentat la vot 917 de votanți, dintre care 347 au votat cu Iohannis, iar 570 cu Viorica Dăncilă.

Localităţile din Bobâlna și Sânmărtin în care Viorica Dăncilă a obţinut majoritatea voturilor:


– Cutca, com. Sânmărtin – 81,20%
– Târguşor, com. Sânmărtin – 75,64%
– Diviciorii Mici, com. Sânmărtin – 67,27%
– Bobâlna, comuna Bobâlna – 62,84%
– Pruni, com. Bobâlna – 58,62%
– Oşorhel, com. Bobâlna – 55,00%
– Răzbuneni, com. Bobâlna – 50,89%

În primul tur, singura „comună PSD” în care Viorica Dăncilă a terminat prima în preferințele clujenilor a fost Bobâlna, însă voturile din cele opt secții de votare au contat prea puțin în ecuația finală la nivelul județului. În total, în satele Băbdiu, Bobâlna, Maia, Oșorhel, Pruni, Răzbuneni, Suarăș și Vâlcelele candidatul PSD a obținut 257 de voturi, peste Klaus Iohannis (163), Theodor Paleologu (74) și Dan Barna (37).


În mod interesant, o surpriză imensă s-a concretizat în primul tur în comuna Sânmartin unde, cu 520 de voturi înregistrate, dintre care doar 231 în localitatea Cutca, Mircea Diaconu a ieșit primul în topul voturilor localnicilor din Sânmărtin, Ceaba, Cutca, Sâmboieni, Târgușor, Măhal, Diviciorii Mari și Diviciorii Mici. Actorul l-a depășit inclusiv pe Klaus Iohannis (175 de voturi), lăsând-o în urmă la mare distanță pe Viorica Dăncilă, cu doar 64 de opțiuni pentru aceasta. Iată, în al doilea tur, sătenii din Sânmărtin au optat pentru Viorica Dăncilă.

CITEȘTE ȘI: Una din 30! Performanță PRAF pentru primăriile PSD din Cluj, surpriză imensă la Sânmărtin!

Ultimele Stiri
abonare newsletter