Politică

Iohannis a trimis la reexaminare legea lui Dohotaru. Valoarea coșului minim pentru o persoană a crescut la 2.684 lei!

Președintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare, miercuri, legea care prevede fundamentarea salariului minim în baza coșului minim pentru un trai decent.

Iohannis a trimis la reexaminare legea lui Dohotaru. Valoarea coșului minim pentru o persoană a crescut la 2.684 lei! Iohannis a trimis la reexaminare legea lui Dohotaru. Valoarea coșului minim pentru o persoană a crescut la 2.684 lei!

Deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru susține că este a doua lege cu caracter social și în interesul angajaților pe care Iohannis o trimite la reexaminare, după ce cu nici o lună în urmă a refuzat să promulge legea care creștea amenzile pentru orele suplimentare peste limita legală. Parlamentarul clujean susține că președintele promovează „cel mai dur neoliberalism și o austeritate perpetuă, în detrimentul celor săraci, a celor ce muncesc și în interesele unei elite restrânse”.

„Șeful statului arată că trebuie reanalizată anexa privind componentele coșului minim de consum lunar și valoarea acestora pentru a stabili o structură bazată pe «criterii și metodologii obiective și a unor componente raportate la unități de referință compatibile cu cele utilizate de instituțiile cu competențe în stabilirea valorii unora dintre componentele coșului minim»”, dezvăluie Dohotaru, amintind că anexa care stabilește componentele coșului este rezultatul unui studiu amplu care respectă toate rigorile științifice, fiind „una dintre foarte puținele legi din această țară care are la bază o cercetare științifică”.


Vă reamintim că deputatul clujean Adrian Dohotaru i-a cerut, miercuri, președintelui Klaus Iohannis să promulge legea coșului minim pentru un trai decent. Coșul de consum lunar pentru un trai minim decent a fost reactualizat, valoarea acestuia pentru o familie de doi adulți și doi copii pentru luna septembrie 2019 fiind de 6.954 lei pe lună. Mai departe, pentru o persoană adultă singură valoarea coșului este de 2.684 lei pe lună, dublu decât salariul minim actual.

CITEȘTE ȘI: Deputatul clujean Adrian Dohotaru, apel disperat la Klaus Iohannis: „Promulgați legea!”


CITEȘTE ȘI: Coșul minim de consum lunar pentru un trai decent devine elementul de fundamentare a politicilor salariale

Ultimele Stiri
abonare newsletter