Politică

Klaus Iohannis anunță o dezbatere electorală „așezată”, fără Viorica Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri o conferință de presă la sediul central al PNL. Este prima sa conferință de presă în campania electorală și prima susținută în afara Administrației Prezidențiale.

„Multumesc românilor care au venit în număr mare la vot. Mulțumiri speciale Diasporei, care s-a mobilizat în mod exemplar și în condiții mai bune, au avut la dispoziție, inclusiv la cererea mea, mai multe secții, trei zile de vot. Mulțumire specială celor care m-au votat pe mine. Alegerile din primul tur au fost o victorie pentru mine și o înfrângere pentru PSD, a fost cel mai prost rezultat al PSD din ultimii 30 de ani. PSD, care de 30 de ani e o piedică în dezvoltarea României, iar în ultimii 3 ani au reușit să ne ducă pe toți într-o stare de aproape disperare. A guvernat împotriva românilor, a încercat să acapareze justiția, să legifereze pentru hoți. Românii le-au dat câteva lecții pesediștilor. Sunt în curs de realizare a ceea ce am numit România normală, primul pas semnificativ s-a făcut în 26 mai, la alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție (…)  Și la finalul mandatului am dovedit că pot să opresc PSD”, a spus Iohannis.

Președintele statului a mai spus că va organiza o „o dezbatere reală, așezată”.


„Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim-ministru dat jos prin moțiune de cenzură, a fost parte activă a tututor mârlăniilor pesediste, a sprijinit activ tentativele de acaparare a justiției. Asta a fost ușor de văzut, a fost o persoană foartă activă în a guverna împotriva românilor. Doamna Dăncilă, reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor și acum în campanie electorală, mimează candidatul democrat și se așteaptă să fie tratată cu mare mare respect. Nu accept o dezbatere cu astfel de persoană care reprezinta tot ce este mai rău în politica ultimilor ani din România. Nu pot să legitimizez comportamentul mizerabil al PSD din ultimii ani acceptând o dezbatere cu candidata PSD. Eu îmi doresc o Românie fără PSD și, ca să fiu bine înțeles, îmi doresc o Românie fără PSD în structurile de conducere. Eu lupt pentru o Românie normală, în conceptul meu nu este loc pentru un astfel de PSD. S-a discutat mult despre dezbatere, despre rolul ei. Înțeleg perfect nevoia, dorința de a avea o dezbatere reală, așezată. Voi organiza eu, cu echipa mea, o dezbatere, marți seara, la care vor fi invitați să dezbată împreună cu mine formatori de opinie, jurnaliști”, a mai spus șeful statului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter