Politică

Boc, după investirea Guvernului Orban: „PSD a ridicat incompetența la rang de lege!” Primarul compară „Iașiul PSD-ului” cu Sibiul lui Iohannis

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a lansat săgeți înspre Partidul Social Democrat (PSD), despre care spune că „a ridicat incompetența la rang de lege”.

Boc, după investirea Guvernului Orban: „PSD a ridicat incompetența la rang de lege!” Primarul compară „Iașiul PSD-ului” cu „Sibiul lui Iohannis”, sursă foto: Facebook Emil Boc Boc, după investirea Guvernului Orban: „PSD a ridicat incompetența la rang de lege!” Primarul compară „Iașiul PSD-ului” cu „Sibiul lui Iohannis”, sursă foto: Facebook Emil Boc

Edilul a precizat trei argumente pentru care el consideră că noul Guvern al României va reuși să-și îndeplinească obiectivele, chiar dacă va avea un mandat scurt. Boc afirmă că executivul condus de liderul PNL, Ludovic Orban, are nevoie „să gestioneze problemele urgente ale țării”, apreciând faptul că echipa lui Orban și-a propus obiective raportate la majoritatea pe care PSD o are în Parlament, astfel încât să le poată realiza într-un interval scurt de timp.

„Guvernul va opri derapajul pe care PSD l-a făcut acestei țări prin incompetența oamenilor puși în diverse poziții. Acesta a fost cel mai mare rău, ridicarea incompetenței la rang de lege, asta i-a lovit cel mai mult pe români. La Cluj am fost poate într-o situație mai fericită, n-am avut atât de multă tangență cu asta”, a prezentat Boc, într-o emisiune radio, țintele noului Guvern, pe lângă „reconectarea României la valorile și fondurile europene”, respectiv pregătirea proiectului de Buget pentru 2020.


O mică „poliță” plătită lui Chirica de la Iași

Edilul a discutat și despre turul I al alegerilor prezidențiale care vor avea loc duminică, 10 noiembrie. Acesta și-a manifestat încrederea într-un nou mandat al actualului președinte, Klaus Iohannis, despre care a spus că este „cea mai bună soluție politică pentru România”. Boc afirmă cu tărie că Iohannis este motivul pentru care românii „nu stau cu frica glonțului pe țeavă, așa cum se stă la doar 400 km de granița țării”.

„Klaus Iohannis cea mai bună soluție politică pentru România, o spun uitându-mă obiectiv, nu ca membru de partid. Oferă cea mai mare credibilitate în materie de reprezentare a țării la nivel european și mondial, a câștigat respectul prin prestație, atitudine, a stopat derapajele de la drumul european”, a precizat Boc, amintind și de parteneriatul strategic cu SUA, dar și despre dubla întâlnire a președintelui cu liderul SUA, Donald Trump.


„Ce a făcut (n.red. Iohannis) la Sibiu, când a adus toți liderii UE la noi acasă? În comparație, uitați-vă ce a făcut PSD la Iași! Nu am nimic cu Iași, Iașiul este o capitală istorică a României, dar cum arăta România de la Iași, organizată de PSD, și cum arăta România de la Sibiu a președintelui Iohannis, cu toți liderii europeni care cred în valorile europene?”, a declarat Emil Boc, înțepând social-democrații.

Vă reamintim că, în urmă cu mai puțin de două luni, Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a râs de edilul clujean, afirmând că va dura mult prea mult până când Emil Boc va construi metroul la Cluj-Napoca. Prin declarațiile oferite în cursul zilei de miercuri, putem spune că Boc a plătit o mică „poliță” primarului ieșean, cel care se amuza că „el va fi primul călător” al metroului ardelean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter