Politică

Andrei Năstase, liderul blocului pro-european din Rep. Moldova și candidat la Primăria Chișinău, cetățean de onoare al județului Cluj

Andrei Năstase, liderul blocului pro-european din Republica Moldova și candidat la Primăria Chișinău, va deveni cetățean de onoare al județului Cluj. Turul II al alegerilor locale de peste Prut va avea duminică, 3 noiembrie.

Andrei Năstase, liderul blocului pro-european din Rep. Moldova, cetățean de onoare al județului Cluj, sursă foto: Facebook Andrei Năstase Andrei Năstase, liderul blocului pro-european din Rep. Moldova, cetățean de onoare al județului Cluj, sursă foto: Facebook Andrei Năstase

Proiectul de Hotărâre referitor la acordarea titlului de cetăţean de onoare pentru politicanul basarabean a fost iniţiat de preşedintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, care s-a bucurat de susținerea vicepreședintelui Vákár István. Propunerea a fost votată în unanimitate, cu 25 de voturi „pentru”, de reprezentanții în forul județean al celor trei formațiuni din Consiliul General – PSD, PNL și UDMR – în ședința de miercuri, 30 octombrie.

Consiliul Judeţean Cluj a motivat decizia prin „implicarea lui Andrei Năstase în democratizarea vieţii publice din Republica Moldova, inclusiv prin promovarea valorilor europene”. De asemenea, a contat şi „lupta sa pentru păstrarea patrimoniului cultural românesc din Chişinău”. Anterior, candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al capitalei Moldovei a fost declarat cetățean de onoare al orașelor Iași și Suceava, unde a și studiat.


„Sper ca acest lucru să contribuie la aprofundarea relațiilor de colaborare între Cluj și Chișinău. Sperăm și într-o înfrățire cu Chișinăul, noi avem deja un protocol în acest sens, urmează și ei să-l adopte la Chișinău”, a precizat Alin Tișe. În octombrie anul trecut, Andrei Năstase cerea, la Cluj-Napoca, ca viitoarea Autostradă Transilvania – Moldova să fie prelungită dincolo de Prut.

Candidatul ACUM promite că, în cazul în care va deveni primar, Chișinăul se va bucura de susținerea financiară a unor parteneri din România și Uniunea Europeană. Mai mult, el a promis și că în 4 ani de mandat va obține „cel puțin 500 de milioane de euro” finanțare în plus față de bugetul capitalei. „Avem modele implementate cu succes la Oradea, Cluj, Timișoara, Arad, pe care le vom implementa și la Chișinău. Ne vom bucura de susținerea tuturor primarilor PNL din România”, a declarat Năstase, potrivit jurnal.md.


CITEȘTE ȘI: Consilierii au decis, Simona Halep va deveni cetățean de onoare al Clujului. Boc: „Un vot de suflet pentru marea noastră campioană!”

abonare newsletter