Politică

Tișe, primari și viceprimari din Cluj, escapadă la Bruxelles la invitația lui Daniel Buda

„Cheia succesului administrațiilor performante sunt fondurile europene absorbite de aleșii locali competenți”, susține europarlamentarul PNL Daniel Buda.

Alin Tișe, primari și viceprimari din Cluj, „escapadă” la Bruxelles la invitația europarlamentarului Daniel Buda Alin Tișe, primari și viceprimari din Cluj, „escapadă” la Bruxelles la invitația europarlamentarului Daniel Buda

„Zilele acestea am plăcerea de a fi gazda unui grup format din președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, de primari și viceprimari din județul Cluj, pe care i-am invitat la Bruxelles în cadrul programului pus la dispoziție de Parlamentul European”, a dezvăluit Daniel Buda, într-o postare pe Facebook.

Europarlamentarul clujean afirmă că aleșii locali din județul Cluj au ocazia să „cunoască mult mai bine această instituție” și „rolul deosebit de important în arhitectura politică europeană”, dar și să cunoască „implicațiile deciziilor asupra vieții de zi cu zi a tuturor cetățenilor europeni”.


„Le-am vorbit invitaților mei și despre discuțiile purtate în cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală în care activez ca vicepreședinte și în cadrul Comisiei de Dezvoltare Regională, despre deciziile care se iau la acest nivel și care pot afecta pozitiv sau negativ țara noastră”, a mai precizat Buda.

Le va prii aleșilor locali vizita la Bruxelles...?

„Ştiu că aleșii locali din România o duc astăzi foarte greu, având în vedere bugetele mici pe care trebuie să le gestioneze în raport cu necesitățile mari ale comunităților, însă am subliniat nevoia de absorbție a fondurilor europene puse la dispoziție de Comisia Europeană, și în special a fondurilor care se pot absorbi direct de aici, de la Bruxelles”, a punctat europarlamentarul.


Cu ajutorul acestor fonduri, vor putea fi finanţate investiţii publice ale autorităţilor locale în infrastructură, în antreprenoriat, sănătate sau educație, susține Daniel Buda, care apreciază că eforturile pentru absorbţia corectă şi eficientă a fondurilor europene trebuie să fie depuse, deopotrivă, atât de ministerele de resort, cât și de autoritățile locale, astfel încât cetățenii „să beneficieze de o calitate înaltă a vieții”.

„Doar împreună putem reuşi să avem o Românie performantă, iar fondurile europene reprezintă o şansă pe care România nu îşi poate permite să o piardă. Le mulțumesc colegilor pentru că au răspuns pozitiv invitației mele de a veni la Parlamentul European și îi asigur în continuare de tot sprijinul meu în efortul lor de a dezvolta comunitățile pe care le păstoresc”, a conchis europarlamentarul liberal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter