monitorulcj.ro Menu
Politică

Dăncilă rupe tăcerea, Nasra îi bagă sub nas o scrisoare și lansează săgeți către Liviu Alexa

„Partidul Social Democrat (PSD) nu este pe persoană fizică, ci o asociere de idei, de oameni, de prieteni, de parteneri, un țesut de amintiri, muncă și responsabilitate atunci când românii ne-au încredințat guvernarea țării”, susține Horia Nasra, fostul lider al organizației județene Cluj.

Dăncilă rupe tăcerea, Nasra îi bagă sub nas o scrisoare deschisă și lansează săgeți către Liviu Alexa

„Ieri (n.red. vineri), alături de colegul meu, Cornel Itu și de peste 40 de primari, viceprimari și consilieri județeni am semnat o scrisoare deschisă, destinată doamnei președinte Viorica Dăncilă. Partidul Social Democrat, înainte de a fi o persoană juridică de drept public, asociaţie cu caracter politic, este o casă politică pentru sute de mii de români, un curent doctrinar pe care românii l-au susținut în ultimii treizeci de ani”, a dezvăluit Nasra.

Evenimentele din 26-27 mai au produs două duşuri reci pentru social-democraţie, afirmă deputatul PSD. „Cu toții am considerat că este corect să revenim în totalitate la statutul partidului și la valorile noastre. Toți am considerat că niciodată nu trebuie să mai permitem ca o organizație județeană să fie lăsată cu o conducere interimară timp de trei sau patru ani și că alegerile libere stau la baza organizării noastre politice”, amintește acesta.


„Am considerat corectă și potrivită decizia CEX de a organiza alegeri în județele unde sunt conduceri interimare și așteptam ca în această perioadă, actuala conducere a PSD să recupereze lipsa de dialog cu organizația, cu aleșii locali și să vină la Cluj pentru a găsi cele mai corecte și democratice soluții pentru viitorul organizației județene, filială care a mai trecut printr-o decapitare nedreaptă în 2016, după ce reușise să obțină un rezultat bun la alegerile locale și un număr de primari istoric – 33”, mai scrie Horia Nasra.

„Noi l-am numit interimar pe Liviu Alexa, în momentul în care organizaţia a avut 8%. Vrem să obţinem rezultate mai bune, să nu-l judecăm înainte şi să venim cu idei preconcepute despre o persoană, să vedem rezultatele pe care le va avea la prezidenţiale şi atunci vom decide” – Viorica Dăncilă, președintele PSD și premierul României


Scrisoarea deschisă a lui Horia Nasra adresată premierului

„Stimată doamnă Președinte,

Având în vedere propunerea dumneavoastră, din 18 septembrie 2019, de demitere a președintelui interimar, dizolvarea Biroului Permanent al Organizației Județene PSD Cluj și de numire a unui alt președinte interimar, FĂRĂ ALEGERI LIBERE, facem următorele precizări:


Statutul PSD trebuie respectat și considerăm că ARTICOLUL 47 trebuia aplicat ad litteram: „(1) Membrii de partid pot să aleagă şi să fie aleşi după 3 luni de la obţinerea calităţii de membru de partid. (3) Membrii de partid care îşi depun candidatura pentru funcţii de conducere trebuie să dovedească experienţă politică, profesionalism, atașament pentru valorile social-democrației, comportament social și politic apreciat de comunitate, spirit de solidaritate și respect pentru colegii de partid și pentru membrii comunității din care fac parte”.

Prin urmare, un partid istoric care se revendică de la tradiția social-democrată din Ardeal, de la Iosif Jumanca, Ioan Flueraș și la mulți alții, nu poate fi condus în capitala Transilvaniei de un om care jignește clujenii și comunitatea noastră.


PSD Cluj nu poate fi condus de o persoană care nu înțelege că asigurarea liniştii în organizație nu se obține prin îngrădirea diversităţii de opinie, prin excludere și/sau amenințare cu excluderea. Unanimitățile tăcute nu au fost niciodată susținute de clujeni, prin urmare respingem cu tărie orice fel de amenințări.

Stimată doamnă Viorica Dăncilă, liderii PSD Cluj vă solicită să luați în considerare dorința noastră de respectare a statutului PSD și binențeles de dialog cu organizația și implicit cu aleșii locali.


Cât privește accidentul numirii unui om care a jignit clujenii și Clujul, ne delimităm categoric de o asemenea prezență în cadrul organizației județene!”

CITEȘTE ȘI: Primele decizii luate de Alexa: „Cine nu vrea să muncească pentru PSD, să plece în Burundi!”