Politică

Boc, certat pentru că se leagă de studenți: „Nu dați vina pe ei pentru aglomerația din trafic!”

În câteva săptămâni, în septembrie, traficul din Cluj-Napoca va deveni infernal din cauza lipsei de proiecte de infrastructură a „administraţiei populiste Boc-Tarcea”, promisiunile din campania electorală din 2016 fiind abandonate de executivul primăriei, susțin social-democrații clujeni.

Boc, certat pentru că se leagă de studenți: „Nu dați vina pe ei pentru aglomerația din trafic!” Boc, certat pentru că se leagă de studenți: „Nu dați vina pe ei pentru aglomerația din trafic!”

„Nu este un secret faptul că, de ceva vreme, Cluj-Napoca este sufocat de trafic. Dar soluții viabile din partea administrației locale, zero. Domnul Emil Boc nu cred ca vede contrastul dintre «smart City» și mirosul de noxe, tipic orașelor subdezvoltate din Asia de sud-est. Vă spun eu, domnule primar, care cred că ar fi soluțiile. Ați putea, de exemplu, să extindeți rețeaua de transport în comun și pe străzile laterale din cartiere. Există foarte multe zone neacoperite de rețeaua existentă!”, se arată într-un comunicat remis de PSD Cluj, semnat de liderul organizației de tineret, Vladimir Dan.

„Dar nu, mega-administrația mega-orașului smart a găsit soluția. Ei s-au gândit să critice studenții care vin cu mașina la facultate în Cluj. Oameni buni, studenții fac acest oraș ceea ce e astăzi. Dacă Cluj-Napoca nu ar avea studenți, am fi un oraș banal, mort, trist și îmbătrânit. Da, domnule Boc, studenții pe care îi certați fac din Cluj-Napoca cel mai tânăr oraș din România, ei fac din acest oraș cel mai viu oraș din România”, afirmă președintele TSD Cluj.


Cum ar arăta Cluj-Napoca fără studenți?

Vladimir Dan susține că soluțiile trebuie căutate în alte părți, nu prin „vânătoarea de vrăjitoare” împotriva studenților. Acesta crede că „nu este normal” ca municipalitatea să îi certe pe șoferii din alte județe sau să ridice uneori doar mașinile care nu sunt înmatriculate în județul Cluj. Vladimir Dan îl provoacă pe Emil Boc la „un exercițiu de imaginație”: „Imaginați-vă că, din octombrie, Cluj-Napoca nu mai are studenți... ce imagine vă vine în minte?”, citând apoi declarația „nesimțită” a primarului, care datează din septembrie 2017.

„Trebuie să le spunem, «măi, dragi studenţi, mai puţin cu maşinile în oraş!». Am văzut diferenţa august faţă de septembrie. Când în august s-a circulat mult mai bine decât la începutul anului şcolar. E greu, dar suportabil. Marea problemă de coşmar vine după 1 octombrie când, repet, după analizele pe care le am, 20.000 de maşini veneau şi vin în plus în Cluj odată cu cei 100.000 de studenţi. Miza este acum să îi convingem pe studenţi să nu mai vină cu maşinile în Cluj şi să utilizeze mijloacele alternative. Transportul în comun, în primul rând, spaţiile care vizează bicicletele, ariile pietonale, pentru că altfel ajungem, din nou, la blocaje”, declarase Emil Boc, în urmă cu doi ani.


CITEȘTE ȘI: Boc s-a săturat de studenții care aglomerează Clujul. „Să-și aducă cărțile cu mașina, apoi s-o ducă înapoi acasă!”

CITEȘTE ȘI: Un student din Oradea îi cere socoteală lui Boc pentru lipsa locurilor de parcare. „Mergeţi pe jos într-o plimbare cu o domnişoară!”


CITEȘTE ȘI: Mesajul lui Emil Boc pentru părinții clujeni: „NU le mai cumpărați mașini copiilor voștri!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter