Politică

Emil Boc, muștruluit de consilierii PSD: „În loc de proiecte fantasmagorice, construiți minim două creșe pe an!”

Consilierii locali PSD Cluj-Napoca îi solicită primarului Emil Boc asumarea şi demararea de urgență a unui program anual de construcţie de creşe.

Emil Boc, muștruluit de consilierii PSD: „În loc de proiecte fantasmagorice, construiți minim două creșe pe an!” Emil Boc, muștruluit de consilierii PSD: „În loc de proiecte fantasmagorice, construiți minim două creșe pe an!”

Consilierii locali social-democraţi susțin că au atras atenţia primarului Emil Boc şi consilierilor locali PNL, încă de acum doi ani, asupra faptului că oraşul are mult prea puţine locuri în creşe faţă de câte ar fi nevoie. „Domnul Boc se pare că a fost surprins din nou de această realitate”, susțin consilierii PSD.

„Fiind conştienţi că este mult mai uşor să critici, decât să construieşti şi totodată mult mai util să construieşti decât să critici, am susţinut la nivel guvernamental finanţarea construcţiei a două creşe prin PNDL, iar în 2017 Guvernul României a alocat 13 milioane de lei pentru construirea creșei din Grigore Alexandrescu nr. 47A şi 4,2 milioane lei pentru creşa din Donath nr. 238”, se arată într-un comunicat remis de PSD Cluj.


„În paralel, am sperat că astfel de proiecte şi alocări de fonduri vor veni şi de la nivel local, însă în loc să înceapă costructia de creşe, cei de la PNL au modificat regulamentul de înscriere introducând un criteriu de departajare total discriminatoriu şi anume vechimea calităţii de clujean. Ulterior clujenii au fost amăgiţi de către PNL primind promisiuni că vor beneficia de sprijin pentru înscrierea la creşe private, încă o idee lansată fară vreun suport legal”, mai transmit social-democrații locali.

Sute de micuți au rămas fără locuri în creșă

Reprezentanții PSD susțin că realitatea este alta: în acest an, un număr mare de copii rămân fără loc în creşe, iar „niciuna dintre soluţiile promise de PNL nu funcţionează”. Astfel, consilierii PSD îi solicită primarului Emil Boc demararea – în regim de urgenţă – și asumarea publică împreună cu toţi consilierii locali a unui program anual de construire a minim două creşe/an.


„PNL Cluj-Napoca amăgeşte clujenii cu proiecte fantasmagorice, de exemplu «Alianţa Vestului», prin care promite sprijin pentru construirea de autostrăzi, trenuri, etc, în schimb uită de realităţile oraşului, şi anume că nu sunt locuri în creşe pentru copiii clujenilor, gunoaiele oraşului sunt transportate în Târgu Mureş şi Oradea, nu se construiesc locuinţe sociale. Solicităm primarului Emil Boc convocarea unei şedinţe de urgenţă a Consiliului Local, unde să identifice soluţii, pentru această problemă ruşinoasă a municipiului!”, se mai arată în comunicatul PSD Cluj.

Reamintim că, potrivit rezultatelor oficiale comunicate de Centrul Bugetar de Administrare Creşe Cluj-Napoca, un număr de doar 674 de copii au fost admiși la creșele publice din oraș (pentru anul școlar 2019-2020), în condițiile în care 962 au fost respinși. Momentan, la nivelul municipiului Cluj-Napoca există un total de 1.232 de locuri în creșele de stat. Edilul aruncă pisica în curtea Guvernului și a Parlamentului, despre care susține că „nu au făcut nimic” pentru a sprijini tinerii.


La rândul lor, reprezentanții organizației locale a USR au transmis că lipsa locurilor din creșele de pe malul Someșului Mic este „o rușine” pentru oraș. „Soluțiile promise de Primăria Cluj-Napoca nu au venit sau cel puțin nu au rezolvat situația în mod satisfăcător. Acest lucru însă nu trebuie să ne mire, promisiunile autorităților locale sunt identice în fiecare an... la fel ca soluțiile, și ele inexistente”, se arată într-un comunicat al USR Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter