Politică

USR Cluj s-a reînnoit și ascute săbiile pentru alegerile locale. Cine va fi rivalul lui Boc?

Delegații filialelor USR din județul Cluj au ales, sâmbătă, 29 iunie, o nouă structură a organelor de conducere, arbitraj și control.

Noul Birou județean are un mandat de 18 luni, care va expira în data de 1 ianuarie 2021. În urma alegerilor, componența organizației județene a USR Cluj arată astfel:

Președintele USR Cluj: Cătălin Sălăgean;


Vicepreședinți USR Cluj: Radu Molnar, Ovidiu Nistor, Cosmin Stoenoiu, Alexandra Nistor, Ciprian Doru Rigman, Carmen Țurcanu, Elena Muscă, Ionuț Răzvan Trif;

Membrii Biroului Județean al USR Cluj: Alexandru Emil Bot, Simona Laura Varga, Daria Maria Nicoară, Vasile Roman, Bogdan Petruțiu, Mihai Adrian Vădan;


Membri în Comisia de Arbitraj: Marius Egry, Luciana Constantinescu, Ana-Maria Mihai, Alexandru Neicu, Samuel Mazilu.

„USR Cluj a ales, sâmbătă, noul Birou Județean care va trece filiala prin 3 rânduri de alegeri – prezidențiale, locale și parlamentare. Membrii USR care și-au asumat un rol în noul for de conducere județean sunt conștienți de responsabilitatea pe care o au, dar sunt hotărâți să muncească și să livreze”, se arată într-un comunicat semnat de președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean.


Potrivit filialei județene, în perioada următoare va fi lansată competiția internă pentru desemnarea candidaților pentru alegerile locale. Procesul de selecție „este unul transparent și democratic”, care „oferă șanse oricărui membru USR” de a ajunge pe listele de candidați la consiliul județean sau consiliul local în urma alegerilor preliminare din cadrul filialei, promit cei de la USR Cluj.

„Mulțumesc membrilor Biroului Județean care și-au încheiat mandatul pentru implicarea lor și pentru că au contribuit la rezultatul de la alegerile europarlamentare din 26 mai. Mergem mai departe!”, a mai declarat Cătălin Sălăgean.


Vă reamintim că PNL a pierdut alegerile europarlamentare în favoarea Alianţei 2020 USR PLUS (119.302 voturi), atât la nivelul judeţului Cluj, cât şi în Cluj-Napoca. Deși liberalii deţin majoritatea în Consiliul Local şi în cel Judeţean, dar şi posturile de primar şi şef al Consiliului Judeţean, prin Emil Boc şi Alin Tişe, PNL s-a clasat doar pe locul secund în topul preferințelor clujenilor la euroalegerile din acest an. De asemenea, social-democrații au terminat la ani-lumină de USR-PLUS și PNL, înregistrând un număr de voturi apropiat de UDMR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter